Юнаки “Олександрії” перемогли “Маріуполь” (+відео)

fc_olexandУ п’ятницю 12 жовтня на стадіоні «ГОЛовківський» вихованці Юрія Гури приймали ровесників з Маріуполя. Матч 14 туру Чемпіонату U-19 ФК «Олександрія» – ФК «Маріуполь» завершився з рахунком 2:1.

Вперше футболісти «Олександрії» та «Маріуполя» молодіжних команд (U-19) зустрілися 25 жовтня 2015 року в Маріуполі на стадіоні «Західний». Вже на початку зустрічі одна з атак нашої команди принесла їм успіх. Лідер нападу Сергій Райлян зумів переграти захист господарів та кіпера Андрія Лисюка і відкрили рахунок, а на 18 хвилині Іван Гура, підключивши до атаки, його подвоїв. Після перерви господарям вдалося провести результативну атаку, яку влучним ударом завершив Ігор Байдалук. До кінця зустрічі рахунок матчу не змінився, і наші земляки здобули важливу перемогу. Загалом, в чемпіонатах України суперники провели 5 матчів. На рахунку команд по одній перемозі, три гри завершилися внічию. Різниця м’ячів 7-6=+1 на користь «Маріуполя». У складі нашої команди відзначилися: Сергій Райлян – двічі, Іван Гура, Назар Хрієнко, Родіон Сердюк та Петро Луців (по 1 м’ячу).

Як і належить господарям поля, олександрійці з перших хвилин заволоділи ініціативою у сьогоднішньому матчі. Вже на 6 хвилині зустрічі Назар Волошин здійснив слаломний прохід по центру і вивів в прорив свого тезку Воробчака, але того в останню мить випередив кіпер «Маріуполя» Дмитро Михайлов. Гості відповіли серією атак, які не несли загрози нашим воротам та кіперу Богдану Степанцову. Десь з середини першого тайму гра майже повністю змістилася на половину поля гостей.

На 29 хвилині після подачі кутового Петром Луцівим Віктор Сезар виграв верхову подачу і головою пробив у нижній кут воріт. Гостей врятував Михайлов, який продемонстрував чудову реакцію, але ненадовго. М’яч знову підхопив Сезар і зробив передачу вздовж воріт, яку влучним ударом завершив Воробчак – 1:0.

Відкривши рахунок, олександрійці продовжували атакувати і за кілька хвилин подвоїли рахунок. Прохід Волошина правим флангом завершився передачею в центр на Воробчака, який втратив можливість оформити дубль в цьому матчі, але помилку партнера виправив Петро Луців – 2:0.

Гості до перерви мали лише один шанс змінити рахунок, коли після подачі з флангу Єгор Булгаков головою не влучив у дальній кут воріт.

На початку другого тайму футболісти «Олександрії» створили ще кілька гострих моментів біля воріт маріупольців, але, на жаль, їх не реалізували (Ворошин та Сезар).

Поступово гра вирівнялася, і вже гості почали створювати напругу біля воріт «Олександрії». На 72 хвилині багатоходівка приазовців завершилася влучним ударом Ярослава Доброхотова – 2:1. А на останніх хвилинах матчу дві можливості зрівняти рахунок втратив Владислав Бондар. У першому випадку м’яч після його удару влучив у поперечину, а в другому – майже з кута воротарського майданчика пробив мимо воріт після прострільної передачі з флангу.

Ця перемога олександрійців порадувала, та має вона і гіркий присмак. У наступній зустрічі з київським «Динамо» не будуть грати двоє провідних футболістів нашої команди – Василь Луців (вилучення в сьогоднішній зустрічі) та Вадим Лучка (перебір попереджень).

Чемпіонат U-19. 14 тур. ФК «Олександрія» – ФК «Маріуполь» – 2:1 (2:0).

12 жовтня 2018, п’ятниця, 13.00. Головківка, стадіон «ГОЛовківський». 150 глядачів. 20°C.

Офіційні особи на матчі:

Арбітр – Валерій Копмарь (Одеса)

асистенти арбітра –  Максим Катющев (Одеса), Олександра Даніленко (Одеса).

4-й арбітр – Денис Федан (Олександрія).

Спостерігач арбітражу і делегат ФФУ – Олексій Гордієнко (Дніпро).

Олександрія: Богдан Степанцов, Олександр Кобеляш – К, Микола Водяницький, Микита Дудка, Євген Ляницький, Василь Луців, Петро Луців, Назар Волошин (Андрій Назарик, 89’), Назарій Воробчак, Вадим Лучка, Віктор Сезар (Еміль Мустафаєв, 72’).

Запасні: Павло Гудименко, Сергій Чеберяк, Ілля Цукарудзе, Владислав Гаркуша, Олег Кривда.

Старший тренер: Юрій Гура

Маріуполь: Дмитро Михайлов, Ігор Співак, Дмитро Шинкаренко, Данило Саєнко – К, Єгор Пінчук, Єгор Булгаков (Антон Байдал, 66’), Ярослав Доброхотов, Андрій Вискребенцев, Владислав Бондар, Гліб Літюк (Сергій Лаптєв, 82’), Михайло Лукач (Богдан Романюк, 59’).

Запасні: Павло Кравцов, Богдан Старченко, Данило Бібік, Іван Кошком.

Старший тренер: Олексій Гетьман.

Попередження: В. Лучка (21’), В. Луців (31’) – Є. Булгаков (16’).

Вилучення: В. Луців (90+3’ – друге попередження)

Голи: Назарій Воробчак (29’), Петро Луців (33’) – Ярослав Доброхотов (72’).

 

Офіційний сайт ФК “Олександрія”

 16 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні