Андрій П’ятов: Сподіваюся, ми зробимо висновки і в матчі з Польщею покажемо своє обличчя

PyatovВоротар збірної України, вихованець кіровоградського футболу, Андрій П’ятов розповів про атмосферу в команді після поразки в матчі з Північною Ірландією, а також про підготовку до поєдинку з командою Польщі в останньому турі групового етапу Євро-2016.

– Що ви знаєте про збірну Польщі?

– З Польщею ми зустрічалися в групі в рамках відбіркового циклу ЧС-2014. Але ця команда з тих пір змінилася – те, що я бачу по її матчах на Євро-2016, нинішня збірна Польщі демонструє більш комбінаційний футбол. Видно, що поляки додали саме в командній грі. Так що це буде інша команда – не та, з якою ми грали два роки тому.

– Можете докладніше розповісти про зміни в грі збірної Польщі?

– Я не експерт і не тренер. Я просто бачу результати команди і відштовхуюсь від побаченого в тих матчах за участю збірної Польщі, які ми переглядали. Взяти поєдинок з тією ж Німеччиною. Навіть по одній цій зустрічі видно, що польська команда змінилася в плані організації гри, у неї став кращим контроль м’яча, більше атакуючих дії – видно, що поляки в цих компонентах додали. Недарма команда регулярно забиває і створює багато моментів. Так що збірна Польщі з тих пір, коли ми останній раз зустрічалися з нею, змінилася тільки на краще.

– Що запам’яталося з гри проти збірної Польщі в Варшаві?

– Тільки результат.

– Чи зможете зіграти так, щоб не дозволити Левандовськи забити?

– Будемо намагатися. Якщо чесно, то важко було навіть на цю прес-конференцію їхати, настільки неприємні зараз відчуття в душі. Але у нас є ще одна гра, яка хоч щось може змінити в кращий бік. Сподіваюся, ми зробимо висновки і покажемо своє обличчя.

– Що вам дає стимул вийти на останній матч в ситуації, коли він не має турнірного значення?

– Ми самі повинні в собі знайти стимул. Те, як ми виступили на Євро-2016 в перших двох матчах, не піддається жодній критиці. Повинна бути, перш за все, повагу до себе! Особисто я ще навіть не відійшов від цієї гри. До сих пір образа, злість. Просто нереально поки цього позбутися. Але я думаю, що тренери зроблять висновки і дадуть зіграти в матчі з Польщею тим хлопцям, які на це заслуговують найбільше.

– Який результат в матчі з Польщею повинен бути для вас оптимальним?

– У футболі завжди тільки один результат оптимальний – перемога.

– Що можете зараз сказати уболівальникам?

– Важко щось сказати. Вони нас просто не зрозуміють. Навіть якщо ми вибачимося. Я просто не можу слів зараз підібрати… І навіть якщо я спробую, в цій ситуації вболівальники цих слів просто не почують. І я розумію їх. Тому хотілося б, щоб ми гідно зіграли з Польщею, виграли цей матч, щоб потім могли сказати: у нас є команда, у нас є збірна.

– Який зараз командний дух у збірній України з урахуванням подій матчу «Шахтар» – «Динамо»?

– Все це закінчилося ще до того, як ми сюди приїхали. Винуватці подій самі сказали, що все закінчилося. Так що немає сенсу зараз про це говорити.

А ось підсумок матчу з Північної Ірландією – це, звичайно, дуже великий удар. М’яко кажучи, настрій у нас зараз не дуже… Як ми вийдемо з цього стану, важко зараз говорити. Час покаже. Треба виходити на поле і робити нашу справу, а не говорити.

– У вас є відчуття, що збірна України не використала на Євро-2016 свій потенціал? Чи є віра в те, що в наступному відбірковому циклі ви зіграєте краще?

– А як ви самі охарактеризуєте нашу збірну? Всі говорять, що у нас команда двох гравців, вірно. Але якщо ми не забили жодного гола і пропустили чотири, то, як ви думаєте, ми реалізували свій потенціал чи ні? Дуже соромно. Абсолютно всім. І особливо шкода хлопців, які не зіграли на Євро-2016 жодної хвилини, а відбуваються зараз за цей провал разом з нами. Але я сподіваюся, що в останньому матчі їм дадуть шанс.

Динамо Киев от Шурика

 14 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні