Петраков прокоментував перемогу над Шотландією

Головний тренер збірної України Олександр Петраков подякував підопічним за перемогу над Шотландією (3:1). Однак наголосив, що головний фінал для нашої команди буде за чотири дні – в поєдинку проти Вельсу.

– За день до матчу я був спокійний, а вже коли прийшов на стадіон всередині аж колотити почало. Хочу сказати, що хлопці все зробили. Хочу їм подякувати, також нашому адміністративному штабу, тренерам, масажистам, лікарям. Це заслуга всіх, всі працювали на перемогу, – взяв слово Петраков.

– Матч розпочався із атак Шотландії, яка намагалася взяти гру до своїх рук. Ви були готові до такого початку?
– Так, ми говорили, що Шотландія – силова команда. Хлопці це знали, тому взяли м’яч під контроль і опустили його вниз, бо шотландці добре грають головою. Ми всі тренування так проводили, розібрали суперника по кісточках. Дякую хлопцям, що все виконали, що ми просили. З ними приємно працювати.

– В перерві Шотландія перебудувалася тактично, перейшовши зі схеми з п’ятьма захисниками на гру в чотири оборонці. Це не стало сюрпризом?
– Я сказав в перерві: зараз він поміняє Дайкса, вийде Крісті і вони гратимуть 3-4-2-1. Вони так і почали грати. Ми все розповіли хлопцям.

– Перед голом Яремчука до атаки підключився Забарний. Це так ситуативно склалося?
– Так. Але ми казали йому: «Ілля, є простір – йди туди. Не бійся». Він почав так грати, молодець.

– Зінченко сказав, що у збірній України немає великих зірок, а в цілому у нас команда-зірка. Погоджуєтесь?
–  У нас дійсно команда-зірка. Але чому у нас немає зірок? У нас є чемпіон АПЛ, є Ярмоленко та Миколенко – гравці прем’єр-ліги. У нас Маліновський грає в Серії А, багато хороших гравців.

– Як збірна готуватиметься до матчу з Уельсом?
– Це для нас буде фінал. Я зібрав масажистів, сказав хлопцям: «Треба відновлюватися». Все робити, щоб відновитися. Молодим би я сказав: «Всі залізли в лід». А цим треба так говорити, щоб не образити (посміхається). Завтра о 11:30 ми вилітаємо в Кардіфф. Увечері проведемо тренування. Дві групи будуть тренуватися. Перша група відновлюватиметься, а друга буде тренуватися.

Sport.ua

 33 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні