Київське Динамо обіграло Валмієру на зборах

Фінішна пряма підготовлених зборів є особливим етапом, під час якого команди вже перебувають у оптимальній на поточний час формі, проте спраглість до проведення офіційних поєдинків все ще не дає їм сказати свого останнього слова в плані фізичної форми. Київське «Динамо» цієї зими приділило серйозну увагу проведенню контрольних поєдинків, що є відмінною особливістю тренерської манери Мірчі Луческу, і з кінця січня вже встигло награти десяток поєдинків, не програвши жодного з них.

Одинадцятим суперником чинних чемпіонів України став представник другого рядка турнірної таблиці чемпіонату Латвії, що завершився перед новим роком – «Валмієра», уже знайома луганській «Зорі» (1:2) та львівському «Руху» (0:2) з поточної підготовчої кампанії. Певно, що той самий азербайджанський «Кайрат» кількома днями раніше був більш знайомим глядацькій аудиторії в нашій країні для сприйняття, проте «біло-сині» вже встигли показати, що націлені на протистояння проти суперників абсолютно несхожих один на одного за стилем гри.

У першій половині матчу кияни вирішили не піднімати швидкості. «Динамо» мало кілька перспективних моментів, після яких цілком могло відкривати рахунок зусиллями Гармаша або Циганкова, проте голкіпер Матревич із разючим спокоєм справлявся з м’ячами, що летіли в бік його воріт. Колективу Мірчі Луческу не вистачало акценту на загострення та інтенсивності при розіграші м’яча, тому перевага в класі та ігровому тонусі фактично нівелювалася.

В окремих фрагментах гра латвійського суперника навіть була цікавішою для перегляду, ніж у «біло-синіх», чому є доказом момент на 26-й хвилині, коли дальній постріл Сілагадзе з правого півфлангу атаки зустрівся з перекладиною над головою Бущана. Це був досить небезпечний момент з боку номінальних гостей, але свого розвитку він не отримав. У бік воріт київського клубу періодично проводилися випади, проте небезпеки вони не несли.

Спроби біло-синіх загострити гру під завісу першого тайму плавно перетекли вже в другу половину м’яча. Луческу не став активно гратися з ротацією у перерві, обмежившись точковими замінами. Десь закрадалося враження, що подібне рішення наставника самі гравці «Динамо» не дуже вітали, бо за час зборів уже встигли втомитися. Гра команди згодом краще точно не ставала, тому румунський фахівець таки перейшов до замін.

Спрацювали вони майже відразу. Вітіньо, який вийшов ще в перерві, на 67-й хвилині успішно завершив з другого поверху подачу на дальню штангу від Буяльського, а вже під кінець матчу Віталія збили біля правого кута воротарського, але пенальті він дав пробити Андрієвському. За великим рахунком, лишень цими двома випадами «Динамо» закрило поєдинок. Ще один успішний на зимових зборах.

19 лютого кияни зустрінуться із «Пахтакором». Також, о 16:00 за київським часом.

Товариський матч. 

«Динамо» Київ – «Валмієра» – 2:0

 Голи: Вітіньо, 67, Андрієвський, 90 (пен.)

«Динамо» Київ: Бущан (Нещерет, 81) – Дубінчак (Караваєв, 61), Сирота, Забарний, Кендзьора – Сидорчук (Бражко, 81) – Де Пена (Вітіньо, 46), Буяльський, Гармаш (Андрієвський, 46), Циганков (Антюх, 81) – Ванат (Шкурін, 61).

«Валмієра»: Матревич – Фелл, Якуба, Балодіс, Яунземс – Мурата, Йокота – Сілагадзе, Гуейє, Дусаліевс – Кролліс.

Sport.ua

 21 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні