Ярославський: Сьогодні Курченко не має жодного відношення до Металіста

Президент «Металіста» Олександр Ярославський прокоментував ситуацію із боргами, які залишив попередній власник клубу Сергій Курченко.

«Чи можуть борги попереднього власника «Металіста» завадити команді в єврокубках? Ні, звичайно. Перш ніж займатися чимось, я завжди уточнював ці питання. Юристи займаються. Вони точно впевнені, що це не вплине.

Яка сума боргів? Ніхто достеменно не знає. Є ці борги, нема цих боргів… Це все юридичні тонкощі. На ці запитання можуть відповісти лише професійні юристи. Ті цифри, які з’являються в Інтернеті, це так… Непрофесійно. Одна бабця сказала іншій.

Про яку кількість гравців йдеться? Це невідомо. Є свої тонкощі у всіх цих речах. Я вже багато разів відповідав на ці запитання. Нехай юристи займаються та відповідають.

Чи неприємний мені сам факт? Ні, чому. Це життя. Мені він неприємний тим, що попередній власник не розрахувався (або не розрахувався до кінця) з людьми. Це неприємно. Але до мене це не має жодного стосунку. Я нікому не винен не те що ані цента — ані атома.

Ім’я «Металіста» завжди згадується лише у доброму, а ім’я Курченка — у поганому (сміється). Яке відношення Курченко сьогодні має до «Металіста»? Жодного. Нехай його шукають і отримують із нього», — розповів Ярославський.

Ярославський продав «Металіст» Курченку у грудні 2012 року. У 2014 році Курченко втік з України, згодом припинивши фінансувати клуб. «Металіст» практично припинив існування у 2016 році та був відроджений у 2019 році.

ФК Металіст

 32 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні