Воробей: Збірна України – фаворит у групі Ліги націй

Колишній форвард збірної України Андрій Воробей прокоментував підсумки жеребкування Ліги націй, де команда Олександра Петракова зіграє із Шотландією, Ірландією та Вірменією:

— Андрію, як ви сприйняли підсумки жеребкування Ліги націй для збірної України?
– У дивізіоні, в якому знаходиться збірна України, всі суперники практично одного рівня, хтось трохи сильніший, хтось трохи слабший. Тим не менш, враховуючи потенціал команд і те, як «синьо-жовті» останнім часом виступають, вважаю, що у компанії Шотландії, Ірландії та Вірменії наша збірна лідер.

– Гучна заява.
– Звичайно, якщо говорити про шотландців та ірландців, то в будь-якому стані ці команди вони битися до кінця, це у них у крові. На виїзді по-футбольному неприємно грати із такими суперниками. Технічно, що відрізняє нашу збірну від цих опонентів, грати буде складно, там буде боротьба на кожній ділянці поля, тому дуже важливо у таких поєдинках виявляти характер.

– Збірна Шотландії має бути вам знайома.
– Так. Я грав проти цієї команди у відборі до Євро-2008. Пам’ятаю, що у Києві на НСК «Олімпійський» ми виграли – 2:0, а в гостях програли – 1:3. А ось подробиці цих зустрічей у мене в пам’яті чомусь не відклалися (усміхається).

– Зате Вірменію ви маєте добре пам’ятати…
– Якось ми з ними мало не щороку грали. Найчастіше матчі з ними також були непростими. Наскільки пам’ятаю, вірменам ще жодного разу не вдавалося обіграти збірну України. Так, мені вдавалося забивати цьому супернику у відбірному турнірі ЧС-2002. У Львові ми тоді перемогли із рахунком 3:0.

– 2022 рік для збірної України пройде під знаком зустрічей із шотландцями?
– Справді. Тож уже зараз треба починати вивчати цю збірну. Найважливіший матч відбудеться у березні у плей-оф відбіркового турніру ЧС-2022, але й поєдинки Ліги націй теж будуть важливими, оскільки хочеться, щоб у наступному розіграші «Синьо-жовті» знову опинилися у найвищому дивізіоні цього турніру. Думаю, що команді Олександра Петракова це цілком під силу.

Рейтинг букмекерів

 17 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні