У Побузькому презентували роботу першого в районі “Активного парку”

15 вересня у селищі Побузьке Голованівського району презентували чергову на Кіровоградщині спортивну локацію, яка збудована в рамках президентської програми “Активні парки – локації здорової України”.

Захід відвідали Народний депутат України Юрій Кузбит, заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Поліщук та начальниця управління молоді й спорту Ірина Глобенко.

“Мені надзвичайно приємно долучитись до сьогоднішнього заходу, оскільки такі локації допоможуть зробити спорт доступнішим, а людей – здоровішими та фізично активнішими”, – сказав Юрій Кузбит.

Також Сергій Поліщук та Юрій Кузбит вручили подяки за розвиток спортивної інфраструктури голові Побузької громади В’ячеславу Купренюку та Денису Шевченку – директору ТОВ “Побузький феронікелевий комбінат”.

Нагадаємо, соціальний проєкт «Активні парки – локації здорової України», ініційовано Президентом України Володимиром Зеленським в 2021 році та входить до загальнонаціональної програми “Здорова Україна”.

Головна мета – зробити спорт доступним для всіх, як для жителів великих міст, так і для маленьких населених пунктів у кожній області.

Загалом у цьому році передбачається відкриття 600 таких локацій по всій Україні, 21 – на Кіровоградщині.

Наповнення активних парків передбачає обов’язкові елементи – лавочку, шведську стінку та бруси/турнік, а також варіативні (сходинки, координаційна лінія та вільний простір). Поруч розташовані навігаційні таблички з QR-кодами – відсканувавши їх за допомогою смартфону, можна перейти на спеціальний сайт і обрати для себе рівень складності вправ та ознайомитись з технікою їхнього виконання.

Кіровоградська обласна державна адміністрація

 14 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні