Кропивницька «Зірка» зіграла внічию з маріупольським «Ярудом»

fc_zirkaКропивницька «Зірка» зіграла черговий матч в аматорському чемпіонаті України. І потрібно визнати, що нічийний рахунок 1:1, навряд чи, влаштував як підопічних Саміра Гасанова, так і гостей з маріупольського «Яруда».

Нагадаємо, що в першому колі перемогли маріупольці – 2:1. Хоча в тому поєдинку арбітр не зарахував чистий гол Максима Скорова. Тож, «зіркові», хоча й суттєво змінили склад, та все ж прагнули взяти реванш за ту незаслужену поразку. До того ж у разі перемоги наша команда, яка наразі посідала п’яте місце, впритул (на відстань одного очка) наближалася до маріупольців у турнірній таблиці.

Та початок протистояння залишився за більш досвідченими підопічними Дмитра Єсіна. Гості більше контролювали м’яч й створили декілька доволі перспективних моментів. Та довести справу до удару нашим суперникам не вдалося. Кропивничани ж стримала натиск конкурентів й стали відповідати стрімкими контрвипадами. І чи не перша дійсно небезпечна атака кропивничан завершила взяттям воріт Ярослава Хоменка. В цьому епізоді на 22-й хвилини здорово зіграв Ігор Лопушенко. Хавбек отримав м’яч на рубежі штрафної, фінтом прибрав двох захисників і зряче пробив у дальній кут – 1:0.

Після цього гра вирівнялася й більше проходила між штрафними майданчиками. Захисні лінії обох команд і голкіпери діяли уважно й не дозволяли особливо розгулятися біля своїх воріт. Хоча на 30-й хвилині гості таки вийшли на ударну позицію й Віталій Онопко з великими труднощами зреагував на потужний удар, а добити м’яч у сітку не дозволили вже оборонці «Зірки». Коли ж здавалося, що господарі підуть на перерву за мінімальної переваги, гості відновили рівновагу в рахунку. Вже в компенсований до першого тайму час наші гравці необережно сфолили метрах в 18-ти від власних воріт. Штрафний без шансів для Віталія Онопка прекрасно виконав Євгеній Проданов, котрий, як рукою, спрямував м’яч в лівий від нашого голкіпера кут – 1:1.

Початок другого тайму знову залишився за маріупольцями, які володіли ігровою та територіальною перевагою. Мав шанс оформити дубль Євгеній Проданов, який трохи не влучив у дальній кут метрів із 14-ти. Та згодом підопічні Саміра Гасанова знову вирівняли гру й стали створювати свої небезпечні моменти. Спочатку після удару з близької відстані м’яч, якимось дивом, пролетів вище поперечини воріт Ярослава Хоменка. Через декілька хвилин голкіпер «Яруда» парирував дуже небезпечний удар зі штрафного метрів із 20-ти від Павла Замуренка. Потім після класної передачі за спину захисникам трохи жорстко обробив м’яч той таки Замуренко, якого на міть випередив воротар маріупольців.

Але не можна сказати, що гості віддали ініціативу. Підопічні Дмитра Єсіна при першій ліпшій нагоді йшли вперед і змушували працювати захисників і воротаря «Зірки». Було декілька доволі небезпечних штрафних біля наших воріт, коли Єгор Кривошей в останню мить у боротьбі на другому поверсі вигравав боротьбу в нападників. А вже в кінцівці стовідсотковий шанс вирвати перемогу втратили «зіркові». Після подачі зі штрафного майже від лінії поля на правому фланзі, головою метрів із п’яти пробивав Єгор Кривошей. Та якимось дивом наш центрбек влучив м’ячем у воротаря суперників. Сам Єгор кинувся на добивання й за симуляцію, арбітр показав Кривошею другу жовту картку, адже перший «гірчичник» гравець «Зірки» отримав ще до перерви. Та для того, щоб реалізувати чисельну більшість, гостям не вистачило ні часу, ні сил. У підсумку фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию – 1:1, у поєдинку де перемогти могли, як кропивничани, так і футболісти «Яруда».

У наступному турі «Зірка», 18 липня, зіграє на виїзді з найближчим конкурентом в турнірній таблиці – СК «Каховка».

«Зірка» (Кропивницький) – «Яруд» (Маріуполь) – 1:1 (1:1).
11 липня 2020 року (субота). Початок о 17:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля: 5. + 33 С. Освітлення: природнє. Чемпіонат України серед аматорів, група 3, 14 тур.
Арбітр: Очкуренко Євген (Нікополь).
Асистенти арбітра: Кушніренко Євген (Кривий Ріг), Іванов Іван (Кривий Ріг),
Четвертий арбітр: Розіграв Владислав (Кропивницький).
Спостерігач арбітражу: Дробітько Олег (Полтава)
«Зірка»: 96. Онопко Віталій, 36. Мороз Євгеній, 57. Кривошей Єгор, 75. Сидоренко Данило, 39. Мачелюк Артем, 68. Маєр Олександр (52. Махиня Андрій, 55), 26. Хорольський Дмитро, 72. Лопушенко Ігор (49. Манастирний Олег, 80), 69. Савіцький Андрій, 70. Замуренко Павло (80. Кутулупенко Сергій, 90+1), 56. Павлюк Кирило. Запасні гравці: 91. Білан Даниїл, 54. Кіяниця Власдилав. Головний тренер: Гасанов Самір.
«Яруд»: 91. Хоменко Ярослав, 14. Бояринцев Леонід, 15. Денисов Михайло, 13. Мухін Валерій (8. Демидов Віктор, 82), 5. Бібік Даніїл, 4. Зубков Дмитро (6. Бойко Владислав, 90+2), 15. Мясніков Артур, 2. Плачков Петро, 16. Доберчук Данііл, 11. Проданов Євгеній, 10. Сандрак-Вінницький Владислав (3. Поліщук Давид, 21). Запасні гравці: 1. Гончаренко Олег, 7. Саєнко Даніїл. Головний тренер: Єсін Дмитро.
Голи: 1:0, Лопушенко Ігор (22); 1:1, Проданов Євгеній (45+2).
Попередження: Кривошей Єгор (35, неспортивна поведінка), Зубков Дмитро (39, неспортивна поведінка), Проданов Євген (51, неспортивна поведінка), Савіцький Андрій (61, неспортивна поведінка), Демідов Віктор (90+2, неспортивна поведінка).
Вилучення: Кривошей Єгор (90+4, друге попередження у матчі, неспортивна поведінка)

Офіційний сайт ФК “Зірка”

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні