Кропивницька «Зірка» здобула перемогу у чемпіонаті України

fc_zirkaКропивницька «Зірка» сьогодні довела, що, незважаючи на всі проблеми та суттєві зміни в складі, здатна досягати успіху. Підопічні Саміра Гасанова здобули дуже важливу вікторію над командою із гучною назвою «Перемога» – 2:0.

Хоча матч, як для нашого міста, проходив доволі незвично. Єдиним, хто перебував на трибунах, був спостерігач арбітражу цього матчу, а всі сектори для вболівальників були зачинені – правила карантину діють. Фанати, без яких будь-який матч в Кропивницькому важко уявити, розташувалися за межами стадіону, і постійно нагадували гучним скандуванням, що вони з командою в будь-якій лізі, і при будь-яких пандеміях.

Після поновлення боротьби в аматорському чемпіонаті України, уже в першому поєдинку кропивничан із «Таврією» стало зрозуміло, що «зіркові» готові битися за результат і налаштовані рішуче. Але в Мар’янівському нашим хлопцям не вистачило досвіду й зіграності. Адже фактично Саміру Гасанову довелося будувати нову команду, де ставка робиться на молодих вихованців клубної академії та вчорашніх дублерів. Але ми не дарма говорили, що та мінімальна поразка була оптимістичною. І вже в другому матчі з дніпровською «Перемогою» кропивничани довели, що той наш оптимізм був не даремним. Хоча не можна сказати, що виграли наші хлопці легко. Незважаючи на спекотну погоду суперники почали гру на доволі непоганих швидкостях із відчутним бажанням. Ігровою перевагою володіли господарі, але дніпровці відповідали доволі небезпечними контрвипадами. Перший гольовий момент створила «Зірка», коли м’яч, після удару головою Олександра Маєра опустився за спину голкіперу, але влучив у дальню стійку воріт. Уже через декілька хвилин дніпровці забили й змусили всіх шанувальників «Зірки» похвилюватися. Після передачі з правого флангу дуже швидкий легіонер «Перемоги» Самуель Офорі випередив усіх на ближній стійці й увігнав м’яча в «дев’ятку». Та арбітр скасовував це ефектне взяття воріт через офсайд.

Цей тривожний епізод змусив наших футболістів додати швидкості. І на 25-й хвилині голкіпер дніпрян зіграв руками за межами штрафної. Арбітр вирішив, що такий фол тягне лише на жовту картку. Та господарі штрафним ударом скористалися на всі сто відсотків. Павло Замуренко метрів із 17-ти поклав м’яч точно у дальній кут – 1:0.
Підопічні Геннадія Жилкіна не думали складати зброю й пішли вперед. В одному з епізодів «зірковим» відверто пощастило. Після флангового проходу й класної передачі під удар, м’яч від рук нашого воротаря влучив у стійку і відскочив знову в руки Віталію Онопка. Ну а кінцівка першого тайму була за господарями. Спочатку настирний Павло Замуренко пробивав у дальній кут і з великими труднощами голкіпер «Перемоги» Владислав Петрусь перевів м’яч на кутовий. Згодом той таки Замуренко здійснив сольний рейд і потужно пробив. Гостей врятувала поперечина, а добивання з близької відстані було не влучним. Тож, доволі динамічний та цікавий перший тайм завершився за мінімальної переваги підопічних Саміра Гасанова – 1:0.

На початку другого тайму свій стовідсотковий шанс не використали гості. Самуель Офорі отримав передачу з глибини поля за спини захисникам, увірвався в штрафну й пробив у дальній кут. Віталій Онопко встиг зреагувати на цей «постріл», а захисники підстрахували свого воротаря й після другого удару винесли м’яч з лінії воріт. І це був останній реально небезпечний момент біля наших воріт. Після цього «Зірка» взяла гру під свій контроль, заграла злагоджено в захисті й потужно в атаці. Геннадій Жилкін вирішив замінити свого голкіпера. І Владиславу Цербо, відразу після появи на поле, довелося демонструвати свою реакцію. Молодий голкіпер двічі відбив постріли майже впритул і зберіг інтригу в протиборстві. Мав можливість зняти питання стосовно переможця Єгор Кривошей, але його удару метрів із 15-ти не вистачило влучності. Додали швидкості в атакувальних діях господарів Андрій Махиня та Олег Манастирний, які вийшли на заміну. Відчувалося, що сил в кропивничан в кінцівці поєдинку залишилося більше. В дніпровців стали виникати прогалини між лініями й атаки хлопців Саміра Гасанова ставали все небезпечнішими. Ну а героєм матчу справедливо став Павло Замуренко, який в цей день, дійсно, був найкращим у складі господарів. Саме Павло на 83-й хвилині увірвався до вільної зони на лівому фланзі, отримав своєчасну передачу від партнера й холоднокровно пробив повз голкіпера – 2:0. У час, що залишився до фінального свистка господарі мали можливості доводити рахунок до розгромного. Та підвела реалізація гольових можливостей. Тож рахунок залишився незмінним й «зіркові» відсвяткували, в цілому, заслужену перемогу над «Перемогою» з перевагою в два м’ячі.

2020-07-01-11
«Зірка» (Кропивницький) – «Перемога» (Дніпро) – 2:0 (1:0).
1 липня 2020 року. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Початок о 17:00. +29. Оцінка поля: 5. 0 глядачів. Чемпіонат України серед аматорських команд, груповий етап, група 3, 2 коло, 12 тур
Арбітр: Сухенко Іван (Кременчук).
Асистенти арбітра: Істомін Вадим (Київ), Коннов Станіслав (Київ).
Резервний арбітр: Розіграй Владислав (Кропивницький).
Спостерігач арбітражу: Кириченко Ярослав (Кропивницький).
Компенсований час: 1 – 4.
«Зірка»: 96. Онопко Віталій, 36. Мороз Євгеній, 57. Кривошей Єгор, 75. Сидоренко Данило, 39. Мачелюк Артем, 68. Маєр Олександр (52. Махиня Андрій, 65), 26. Хорольський Дмитро к/к (91. Білан Даниїл, 87), 72. Лопушенко Ігор (49. Манастирний Олег, 73), 69. Савіцький Андрій (80. Кутулупенко Сергій, 76), 70. Замуренко Павло, 56. Павлюк Кирило. Запасний: 54. Кіяниця Владислав. Головний тренер: Гасанов Самір.
«Перемога»: 1. Петрусь Владислав (36. Цебро Владислав, 63), 10. Комлєв Іван, 44. Гнідий Ілля, 77. Швець Олексій, 5. Макаров Владіслав (19. Яковенко Віталій, 67), 17. Володін Артур (13. Бойко Роман, 46), 11. Курдас Руслан (91. Лучка Олексій, 79), 26. Іванов Дмитро, 23. Офорі Самуель, 7. Курдас Денис, 97. Кучер Богдан. Запасні: 95. Бродський Віталій, 35. Голуб Іван. Тренер: Жилкін Геннадій.
Голи: 1:0, Замуренко Павло (29); 2:0, Замуренко Павло (82).
Попередження: Петрусь Владислав (28, неспортивна поведінка), Гнідий Ілля (40, неспортивна поведінка), Замуренко Павло (66, неспортивна поведінка).

Офіційний сайт ФК Зірка

 41 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні