Редактор порталу «Спортивна Кіровоградщина» – про відновлення Бундесліги

bundesliga-3Сьогодні, 16 травня, відновлюється перший з ТОП-чемпіонатів Європи – Бундесліга. Свою думку з цієї події висловив редактор порталу «Спортивна Кіровоградщина» Віктор Слюсаренко.

«В умовах карантину майже не було змагань. Вболівальники засумували за ними. Приходилося дивитися матчі чемпіонату Білорусі, рівень якого не випереджає українську Першу лігу. Відновлення змагань у Німеччині – зібрання майже всієї уваги шанувальників спорту на ці змагання. Як наслідок збільшиться прибуток ліги від трансляцій, який може певною мірою покрити кошти, які клуби не отримають від продажу квитків. Адже матчі відбуватимуться без глядачів. Окрім того «простой» впливає на фінансовий стан клубів, існування деяких з них було під загрозою. Це плюси відновлення чемпіонату, але є і певні перестороги.

По-перше, тривалий час футболісти не тренувалися разом (працювали індивідуально над фізикою) і перед відновленням змагань провели не значний тренувально-навчальний збір. Для підготовки футболістів до офіційних змагань потрібно достатня кількість спарингів, які не було проведено. Тому з відновленням чемпіонату, безсумнівно, очікую травми футболістів. Наставникам команд варто у першу чергу не гнатися за результатами (але з іншого боку результат потрібен вже зараз), а варіювати склади, давши відпочинок основним гравцям, і думати про їх здоров’я. То ж у цьому питанні буде проявлятися майстерність тренерського штабу клубу – зуміти поєднати здобуття максимального результату і збереження здоров’я гравців, вміло варіювавши склади команд.

По-друге, не варто мати ілюзій, що ось відновиться Бундесліга і ми побачимо суперфутбол, значно вище гри білоруських команд. Такого футболу, який був до карантину, ще варто чекати не один місяць. Потрібен час, щоб футболісти і іграх набрали форму.

По-третє, після відновлення змагань може зазнати змін турнірне розташування команд. Команди, які краще справляться з перешкодами, і будуть підніматися у таблиці, інші – навпаки падати. Хоча фаворити є. Це п’ятірка лідерів – Баварія, Боруссія (Д), Лейпциг, Боруссія (М) і Баєр. І вони мають зберегти своє місце у лідируючій групі, але їх взаєморозташування зазнає змін. Та все ж я віддаю перевагу Баварії у боротьбі за чемпіонство.

По-четверте, боротьба за виживання не така напружена як в інших ТОП-чемпіонатах. У трійку невдах потрапляють Фортуна, Вердер і Падерборн. Становище двох останніх команд плачевне – їх відставання 8 та 10 очок відповідно від Майнца, який перебуває на 15-ій рятівній сходинці. А от Фортуна відстає лише 4 очка і може завдяки успіхам у наступних матчах нав’язати боротьбу Майнцу.

По-п’яте, Німеччина йде на ризик, адже у разі захворювання футболістів і співробітників клубів Бундесліги будуть самоізоляції, перенесення матчів, корегування календаря змагань, як це нині відбувається у Вищій та Першій лігах чемпіонату Білорусі. А у випадку дуже поганої ситуації можливе ще одне зупинення змагань, які вже не відновляться… Тому всі клуби мають розуміти, що варто пошвидше поправляти своє турнірне становище і вирішувати поставленні завдання, адже може бути зупинення змагань і тоді, скоріше за все, результати команд, які будуть на той час, зафіксують як остаточні», – зазначив Слюсаренко.

Розклад 26-го туру Бундесліги, який стартує сьогодні

P.S. На порталі «Спортивна Кіровоградщина» будуть висвітлюватися матчі Бундесліги для шанувальників спорту Кіровоградської області.

 25 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні