Командний чемпіонат України в Кіровограді. День 1

blank_bitmapКонкуренція породжує результат. Цей вираз у перший день командного чемпіонату України з легкої атлетики підтвердили спортсменки, які змагалися в секторі для стрибків у довжину.

Крістіна Гришутіна в другій спробі, приземлившись на позначці 6,61 м, чітко окреслила свої наміри потрапити як мінімум до трійки найсильніших. У двох наступних вона показала 6,75 м. Але і на цьому вихованка Олени Голуб не зупинилася — 6,81 м. Анна Єрмакова, намагаючись наздогнати Гришутіну, встановила в Кіровограді особистий рекорд 6,61 м. Першу трійку замкнула Маргарита Твердохліб (6,41 м).

У секторі для стрибків у висоту переможний дубль оформили учениці Ірини Пустовойт. Ірина Геращенко з третьої спроби подолала 1,94 м і виграла змагання, а Юлія Левченко з результатом 1,88 м була другою. Третю сходинку розділили Віта Паламар і Оксана Окунєва (1,86 м).

Наталія Погребняк упевнено перемогла з бігу на 100 метрів (11,24 с). Більш запеклою видалася боротьба у чоловіків. Переможцем з неї вийшов Віталій Корж (10,49 с).

Поза конкуренцією вже вкотре була Анна Плотіцина. Дистанцію 100 метрів з бар’єрами вона подолала за 13,31 с.

Микола Шама, у першій спробі метнувши спис на 79,29 м, змусив понервувати вболівальників срібного призера Олімпійських ігор Олександра П’ятниці. Проте учневі Миколи Гурневича все ж вдалося перемогти — 79,98 м.

Наталія Семенова підтвердила статус лідера, вигравши чемпіонат. Проте нерви атлетка полоскотала і собі, і вболівальникам — з шести спроб лише одна виявилася результативною (57,34 м).

До заключної спроби лідирував і чоловік Наталі — Олексій Семенов. Проте шостий вихід у сектор вніс корективи в розподіл місць. Роман Рижий кидком на 58,56 м оформив перемогу. У Семенова друга сходинка і 58,37 м.

За прямими онлайн-трансляціями командного чемпіонату України слідкуйте на каналі ФЛАУ в YouTube. Якщо ж вам не вдалося подивитися змагання у прямому ефірі, ви маєте нагоду переглянути їх там же у записі.

Сайт федерації легкої атлетики України.

 35 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні