Сенсаційна перемога кропивницьких баскетболістів над лідером першої ліги

basketСьогодні кропивницька команда «Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ» у першому матчі чергового туру української баскетбольної першої ліги вдома зустрічалася із запорізьким «Металургом».

У першому колі молода кропивницька команда «Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ» на виїзді зазнала поразок від запорізького «Металургу» – 57:98, 78:90. Перед звітним матчем ці команди у турнірній таблиці ліги мали наступні показники: кропивницька команда у 12 матчах здобула лише дві перемоги, а «Металург» всі свої 12 матчів виграв.

У цьому матчі молода кропивницька команда зуміла гідно зіграти з лідером ліги. У першій чверті господарі програли 9 очок. Але вже у наступній чверті змогли зіграти краще, ніж суперник. По ходу чверті молоді кропивницькій баскетболісти перемагали з рахунком 16:6, що дозволяло вийти вперед, але не на довго. Гості швидко знову вийшли вперед. На перерву команди пішли за чотирьохочкової переваги запорізького «Металурга». Відзначимо, що в очкову скарбничку господарів у першій половині матчу (35 очок) вагомий вклад внесли Олександр Хапун і Руслан Фортуна, які набрали відповідно 13 та 11 очок.

У третій чверті матчу гості постаралися вийти вперед на значну кількість очок, але не вдалося. Натомість господарі зуміли догнати суперника і вийти вперед. У четвертій чверті очікувалася складна гра. І так сталося. Але якщо гадали, що лідер зможе схилити шальки терезів на своє користь, але цього не сталося.

Кропивницька команда змогла на характері вирвати перемогу. Наприкінці матчу гості перемагали з рахунком 86:85. У складі кропивницької команди сьогодні знайшовся свій лідер – Олександр Хапун за сім секунд до завершення основного часу зустрічі поцілив трьохочковим кидком, який приніс перемогу господарям – 88:86. Ця перемога перервала тривалу серію поразок кропивницької команди та перша поразка лідера ліги БК «Металург» (Запоріжжя).

Найрезультативнішим гравцем матчу став баскетболіст кропивницької команди Олександр Хапун, який набрав аж 34 очка. Також чимало очок набрали Руслан Фортуна і Богдан Ткаченко – вони набрали відповідно 20 та 16 очок. Найрезультативнішим у складі запорізького «Металурга» став Данило Соколенко – 21 очко.

Завтра, 20 січня, ці команди проведуть другий матч між собою. Початок о 11:00.

«Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ» (Кропивницький) – «Металург» (Запоріжжя) – 88:86 (13:22, 22:17, 28:22, 25:25)
«Золотой Век-2 ФФВ ЦДПУ»: Ткаченко (16 очок+3 підбирання+7 результативних передач), Саламаха (7+5+3), Фортуна (20+4+1), Хапун (34+8+1), Бурлака (0+0+0), Вербовий (0+0+0), Мутель (8+6+2), Рибченко (3+4+1).

Портал «Спортивна Кіровоградщина»

 32 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні