27 жовтня «Золотой Век-2» стартує у перші лізі

zolotoy_vekОновлений колектив Андрія Бабенка вступає в бій у Першій лізі! Слідом за головною командою «Золотого Века» молодь «золотих» розпочинає баскетбольний сезон 2018/2019 років!

Неймовірний для «Золотого Века-2» минулорічний дебютний сезон 2017/2018 років у Першій лізі місцеві любителі баскетболу запам’ятають надовго. Команда, створена переважно з молоді та декількох досвідчених виконавців змогла у підсумку дістатися не лише плей-оф турніру, а й стати реальним претендентом на медалі. На жаль, тоді «золоті» не змогли подолати чвертьфінальний бар’єр у вигляді потужного БК «Старий Луцьк», який у підсумку став чемпіоном.

Не слід забувати й про те, що «Золотой Век-2» був фарм-клубом головного колективу «золотих», і баскетболісти другої команди не мали контрактів, граючи виключно за свою честь і за честь свого міста. Чим, мабуть, і заслужили повагу і любов кропивницьких уболівальників. Дубль «золотих» зусиллями президента клубу Сергія Сухого і начальника відділу фізичної культури та спорту міської ради Сергія Колодяжного забезпечується коштами лише на проїзд і харчування, але основної зарплатні гравці не отримують. Саме тому ставка в команді робиться переважно на молодих місцевих баскетболістів, учнів спортшкіл, для яких виступи у Першій лізі в складі «Золотого Века-2» – неймовірний крок вперед для подальшого розвитку вже професіональної кар’єри.

Новий сезон «Золотой Век-2» починає зі схожими проблемами, що й торік. Команду залишили провідні гравці, а Андрію Бабенку доводиться наново будувати колектив. За словами наставника дублю «золотих», Олександр Петров і Микита Мизь підсилили основний склад «Золотого Века». Іван Рибченко, Руслан Фортуна і Ярослав Поярков також  залучатимуться на ігри основи. Владислав Лукінський перейшов у БК «Київ-Баскет». А Євген Мутель і Костянтин Фомічов через зайнятість на основних роботах, на жаль, поки не зможуть допомогти.

І хоч основним завданням для другої команди залишиться підготовка кадрів для головної дружини «Золотого Века», усі команди Андрія Бабенка відзначаються винятковим характером і внутрішнім стержнем. А як показав минулий сезон – усе можливо! Саме тому чекаємо на «продовження банкету» від «Золотого Века-2»!

Перша ліга. Група 2. «Золотой Век-2» – «Інваспорт-2» (Дніпро). Субота, 27 жовтня. Початок о 18:00. Неділя, 28 жовтня. Початок о 12:00. Місце проведення: спортивний зал ФФВ ЦДПУ ім. В. Винниченка (вул.. В. Пермська, 3). Вартість квитків: вхід на трибуну – 15 грн, на балкон – 10 грн. До зустрічі на іграх «Золотого Века»!

Прес-служба БК «Золотой Век»

 14 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні