Усі медалі Зимової Олімпіади-2018 за 10 лютого

PyeongChang-201810 лютого у другий день змагань на зимових Іграх XXIII Олімпіади було розіграно 5 комплектів нагород у п’яти видах спорту. 

Спортсмени розіграли медалі у лижних гонках, біатлоні, ковзанярському спорті, шорт-треку та стрибках с трампліну.

Першою чемпіонкою Ігор-2018 стала шведка Шарлотта Калла, який перемогла у дуатлоні. Друге місце зайняла Маріт Бйорген (Норвегія), третє – Кріста Пармакоскі (Фінляндія).

У жіночій бітлонній спринтерській гонці, на яку українські вболівальники покладали певні сподівання, перемогла Лаура Дальмайєр з Німеччини. Друга – Марта Олсбу (Норвегія), третя – Вероніка Віткова (Чехія). Найкращий же результат серед представниць України показала Віта Семеренко – 14-е місце.

Весь п’єдестал пошани зайняли майстрині ковзанярського спорту після гонки на 3000 м. Перемогу здобула Карлійн Ахтеректе. Другою була Ірен Вюрст, третьою – Антуанетта де Йонг.

У шорт-треку на дистанції 1500 метрів перемогу здобув кореєць Лім Хе Чжун. Друге місце зайняв Шинкі Кнегт, третім до фінішу прийшов представник ОАР Семьон Єлістратов.

І нарешті у стрибках с трампліну у дисципліні нормальний трамплін К-98 перемогу здобув німець Андреас Веллінгер. Срібло взяв норвежець Йоган Андре Форфанг, бронзу – його співвітчизник Роберт Йоганссон.

Лідерство у медальному заліку захопила Німеччина – 2 золота. Чотири медалі (золото, два срібла та бронза) у Нідерландів. Третє місце – у Кореї (золото).

 18 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні