Чемпіонат України з легкої атлетики у Кропивницькому: другий день

Povkh_KropivnУ Кропивницькому набирає обертів чемпіонат України з легкої атлетики, а разом з цим поповнюється перелік атлетів, які виконали нормативи ІААФ для участі в чемпіонаті світу.

У другий день національної першості особливо відзначилася Олеся Повх з Запоріжжя. Вже у півфіналі Олеся подолала стометрівку за 11,26 секунди – це лондонський норматив з точністю до сотої. Згодом у фіналі Повх також була поза конкуренцією з майже таким самим часом – 11,27. Що цікаво, срібну нагороду тут виборола Анна Плотіцина з Київщини (11,63), якій напередодні підкорився норматив на бар’єрній стометрівці.
Була показана у четвер ще низка високих результатів. У стрибках у висоту Оксані Окунєвій досить складні погодні умови (а у Кропивницькому час від часу йшов дощ) не завадили показати свій найкращий результат сезону  – 1.97. Спроби підкорити особистий рекорд – 2 метри рівно – були гарними, але все ж поки що не вдалими. До речі, в цій дисципліні ми вже маємо трьох атлеток, які виконали нормативи на чемпіонат світу. Окрім Окунєвої це дві киянки – Ірина Геращенко, яка тут стала другою (1.92) та Юлія Левченко (1.89).
Як і Окунєва, підтвердили свій лондонський норматив ще дві атлетки. Харків’янка Марина Килипко виграла стрибки з жердиною з результатом 4.60, а Ольга Земляк з Рівного – 400-метрівку (51,61).
Також заслуговують на увагу результати трійки призерів у змаганнях жінок з метання молоту. Тут, як і у висотниць, три атлетки приїхали до Кропивницького, вже маючи нормативи. Ірина Новожилова з Херсонщини стала найкращою (69.10), Альона Шамотіна з Дніпропетровщини програла Новожиловій лише в останній спробі і посіла друге місце (69.00), волинянка Ірина Климець – третя (67.95).
Нагадаємо, саме місце, яке посіли спортсмени на чемпіонаті України, відіграватиме визначальну роль при формуванні національної збірної на чемпіонат світу.
З повними результатами змагань ви можете ознайомитися за ЦИМ посиланням. Також нагадуємо, що вживу за чемпіонатом України з легкої атлетики ви можете спостерігати на офіційному каналі ФЛАУ у Youtube та на телеканалі XSPORT.
ФЛАУ

 19 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні