Володимир Шаран: Два матчі з “Динамо” – серйозний показник нашої команди

SharanГоловний тренер “Олександрії” Володимир Шаран прокоментував виступ своєї команди в 2016-му році.

– Ми почали цей футбольний рік на позитивній ноті. Вперше в своїй історії команда з Олександрії зіграла внічию з “Динамо”, в результаті вибивши киян на стадії 1/4 Кубка України. Звичайно, надалі, ми старалися і прагнули досягти більшого в чемпіонаті, ми знали про санкції, які були запровадженні стосовно «Дніпра» і у нас був великий шанс, щоб вперше в історії потрапити в попередній етап Ліги Європи.

– Скажіть, будь ласка, чого не вистачило в матчах кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти «Хайдука»?

– Я думаю, що першим чинником було те, що ми не увійшли в сезон. Ми завжди, скажімо так, важкувато входимо, хоча і почали рік вдало. Але влітку, традиційно, ми дуже плавно входимо в сезон. Хоч команда «Хайдук» молодша, але у них більше досвіду саме у виступах на такому рівні. І по-друге, травми отримали провідні гравці: Артем Полярус, Андрій Цуріков та Василь Грицук. В одному матчі, фактично, вони вибули з ладу. Тобто, лівий фланг і гравці, яких ми награвали і готували безпосередньо до матчу з «Хайдуком». Тому, я вважаю, саме ці причини вплинули на кінцевий результат. Звичайно, не хочу когось звинувачувати, але всі бачили, що ми не заслуговували поразки з таким рахунком. Я вважаю, якщо б ми входили в єврокубкові баталії, наприклад, як «Зоря», погравши у чемпіонаті, тоді звичайно був би інший результат. Я впевнений в цьому.

– Якщо кинути ретроспективний погляд на футбольний рік, то яким матчем Ваших підлеглих Ви можете пишатися як тренер, і який найгірший поєдинок, який хочеться забути або зробити з нього дуже серйозні висновки?

– Кращі, я думаю, це історичні матчі з «Динамо». Ці два матчі – це серйозний показник нашої команди. Надійна гра в обороні, ігрова дисципліна на високому рівні, швидкі контратаки, стандартні положення. Такі поєдинки, де ключову роль відіграє тактична схема, вирішують результат і якість гри. А найгірший матч – це гра минулого сезону з донецьким «Олімпіком» вдома, коли «Олімпік» грав удесятьох і ми не змогли зломити їхній опір. І ще один з «Чорноморцем» в Одесі.

Офіційний сайт ФК Олександрія

 7 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні