«Олександрія» з «Олімпіком» розійшлася миром

fc_olexandМатч 16-го туру Ліги «Парі-Матч» ФК «Олександрія» – «Олімпік» для обох команд був досить важливим. Боротьба велася за 4-ту сходинку, так як суперники розташовувалися поряд в турнірній таблиці. Такі зустрічі ще називають «матч за 6 очок». Тому всі чудово розуміли, що на полі буде боротьба з першої і до останньої хвилини.

Перший перспективний момент в зустрічі створили олександрійці. Роман Яремчук перехопив м’яч в центрі поля, відпасував його на Віталія Пономаря, той віддав передачу на Артема Поляруса, останній наблизився до воріт і завдав удару, але Заурі Махарадзе впевнено справився з цією загрозою. Відповіді від донеччан довелося чекати не довго. Віталій Гошкодеря, отримавши м’яч в штрафному майданчику олександрійців, пробив поряд з дальньою стійкою. Згодом, господарі заробили право на виконання стандарту, проте захисники впоралися із загрозою. Хороший момент для взяття воріт «трикольорові» створили на 34-й хвилині. Сергій Чеботаєв виконав навіс в штрафний майданчик на Артема Поляруса, той скинув м’яч на Віталія Пономаря, який другим дотиком пробив по воротах, але не точно. Відразу ж відзначитися шанс мав Роман Яремчук, але отримавши м’яч в штрафному майданчику суперника, забарився з ударом і захисники ліквідували загрозу.

В дебюті другого тайму наші земляки заробили право на виконання стандарту, але після навісу Артема Поляруса в штрафний майданчик, ніхто з партнерів не зміг замкнути його. А вже за хвилину атака донеччан. Іван Матяж виконував простріл в штрафний майданчик, але м’яч влучив в руку лежачого Євгена Банади, який стелився під удар, за що арбітр призначив пенальті. Сам же Іван Матяж і реалізував вирок – 0:1. Після цього, олександрійці відразу ж пішли всією командою вперед, щоб щонайменше відновити паритет. Підступних ударів завдавали Антон Шендрік та Роман Яремчук, але в першому випадку постріл був заблокований захисниками, а в другому – голкіпер забрав м’яч в руки. За кілька хвилин Артем Полярус завдав удару зі стандартного положення, але знову Заурі Махарадзе продемонстрував свою майстерність. На 71-й хвилині замість Романа Яремчука Володимир Шаран випустив на поле Станіслава Куліша, який, можна сказати, своїм першим дотиком міг зробити рахунок нічийним, але після його удару Заурі Махарадзе в карколомному стрибку переводить м’яч на кутовий. Здавалося нашим землякам просто не пробити стіну з захисту «Олімпіка», в якому участь брали всі гравці. Але це тільки здавалося. В черговій атаці «городянам» вдалося зрівняти рахунок. Дмитро Леонов виконав навіс в штрафний майданчик, м’яч, після рикошету потрапив до Василя Грицука, який пробив по воротах, а Віталій Пономар переправив «сферу» в незахищений кут воріт – 1:1. Поставити переможну крапку в матчі олександрійці мали шанс вже на третій доданій арбітром до основного часу хвилині, але після навісу Василя Грицука з кутового та скидки Сергія Басова, Сергій Чеботаєв пробив поряд з «дев’яткою».

ФК «Олександрія» – «Олімпік» (Донецьк) – 1:1 (0:0)

27.11.2016р., 14-00, КСК «Ніка», 2346 глядачів

«Олександрія»: Новак, Пономар, Яремчук (Куліш, 71), Цуріков, Полярус (Грицук, 64), Запорожан – к/к, Чеботаєв, Шендрік, Старенький (Леонов, 46), Банада, Басов

Запасні: Рудик, Чорній, Гітченко, Козак

Гол.тренер – Володимир Шаран

«Олімпік»: Махарадзе, Гришко – к/к, Доронін, Гошкодеря, Поступаленко, Матяж (Танчик, 65), Федорів, Петров, Олійник, Богданов (Емерсон, 69), Гринь (Лисенко, 80)

Запасні: Котляров, Парцванія, Немчанінов, Хомутов

Гол.тренер – Роман Санжар

Попередження: А.Запорожан (34), Д.Леонов (83) – Я.Олійник (30), К.Петров (57)

Вилучення: А.Запорожан (45+1) – А.Поступаленко (45+1)

Голи: В.Пономар (78) – І.Матяж (50 – пенальті)

Офіційний сайт ФК Олександрія

 12 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні