Одеський «Чорноморець» здобув вольову перемогу над «Зіркою»

fc_zirkaЗабивши першими вже на третій хвилині, кропивничани не змогли втримати перевагу над суперником і поступилися «Чорноморцю» з рахунком 1:2. Слід зазначити, що після другого пропущеного м’яча «Зірка» несправедливо, через помилку арбітра Дмитра Кутакова, лишилася в меншості.

У стартовому складі тренерський штаб нашої команди, порівняно з минулим матчем, зробив кілька змін. Зокрема, повернулися дискваліфікований Володимир Баєнко та травмований Артем Щедрий. Також із перших хвилин грав Дмитро Білоног, а Джонатан Мойя розпочав поєдинок на лаві запасних. Знову разом, як і в матчі з «Волинню», взаємодіяли Фаворов і Загальський, які почергово брали на себе диспетчерські функції й розганяли атаки, де зліва їх підритмував Сітало, а справа – Щедрий. На вістрі ж, як зазначили спочатку, «терзав» оборону господарів поля Білоног.

Саме ставка на швидкісні якості Дмитра зіграла вже в дебюті зустрічі, коли на третій хвилині Дмитро Білоног, отримавши класну передачу від Ігоря Загальського, втік від захисників і пробив точно в дальній кут, повз голкіпера – 0:1. Тут потрібно виділити надшвидкий перехід від оборони в атаку, адже для того, щоб забити, нашим гравцям знадобилося лише чотири дотики до м’яча, після перехоплення біля власного штрафного майданчика.

Зрозуміло, що після забитого голу кропивничани свідомо віддали м’яч одеситам, а самі ж намагалися спіймати суперника на контратаках. Епізод, який навряд можна назвати небезпечним, біля воріт екс-одесита Євгена Паста виник на 15-й хвилині. Після кутового захисники «Зірки» вибили м’яч зі штрафного, й здалеку, в дотик, пробив Олег Данченко, але занадто неточно.

Контрвипад гостей також закінчився ударом по воротах. Дмитро Білоног здійснив черговий швидкісний рейд, витримав паузу і низом зряче пробив із-за меж штрафного в дальній кут, але м’яч трохи розминувся зі стійкою воріт. А небезпечний момент біля воріт «Зірки» виник після штрафного. Євгеній Мартиненко потилицею замкнув навіс – вище поперечини. В ці хвилини підопічні Романа Монарьова виглядали значно краще суперників, діяли більш осмислено й постійно створювали напругу біля воріт Боровика.

Але в середині першого тайму нашу мінімальну перевагу в рахунку звела нанівець позиційна помилка. Прикра втрата м’яча кропивничанами в середині поля призвела до швидкої атаки на наші ворота. Максим Третьяков своєю передачею розрізав оборону гостей, а Дмитро Коркішко, опинившись сам на сам із голкіпером, влучно пробив у дальній кут – 1:1.

За чотири хвилини Дмитро Коркішко створив іще один дуже небезпечний епізод. Зі штрафного він закручував м’яч точно в кут, і, на щастя для всіх нас, Євгена Паста підстрахувала стійка, котра прийняла на себе «постріл». Загалом же, слід констатувати, що після того, як рахунок зрівнявся, «Чорноморець» виглядав дещо активніше. Але «Зірка» знову провела дуже швидку контратаку, яка завершилась ударом від, мабуть, найактивнішого гравця у складі нашої команди, Дмитра Білонога – Євген Боровик витягнув м’яч із кута, перевівши його на кутовий. Після подачі від прапорця й дещо неузгоджених дій захисників господарів, з класної позиції пробивав капітан Федеріко Перейра – знову Боровик на висоті. Згодом іще одна потенційно небезпечна атака кропивничан завершилася прострілом Бацули, котрий перехопив той-таки Боровик.

Заключні хвилини першого тайму минули спокійно, без особливої гостроти. У перспективну атаку вибігала перед перервою «Зірка», але Білоног тут поспішив і перервав дуже хорошу діагональну передачу Андрія Бацули. Якби не дотик Дмитра, то Артем Фаворов мав би можливість вискочити на дуже перспективну позицію. Отож, шанс було втрачено, а відпочивати суперники пішли за рівного рахунку – 1:1.

Початок другої сорокап’ятихвилинки у виконанні кропивничан нагадав дебют зустрічі. Знову, після класної передачі від партнера, ледь сам на сам із Боровиком не опинився той-таки Білоног. Цього разу захисники відіграли надійніше, вибивши м’яч на кутовий. За п’ять хвилин команда з Південної Пальміри відповідала дуже небезпечним моментом, котрий створила після кутового. Євген Паст помилився на виході й Євгеній Мартиненко з вигідної позиції пробив по воротах. Знову гостей урятував каркас воріт, цього разу – поперечина. Після чого захисники вибили м’яч подалі. Згодом ніхто з одеситів не зумів замкнути подачу з лівого флангу, а м’яч долетів до Олега Данченка, котрий знову пробив у дотик. Краще, ніж у першому таймі, але все одно неточно.

Тренери нашої команди спробували дещо посилити гру в атаці й випустили на поле, замість хавбека Ігоря Загальського, нападника Джонатана Мойю. Можна було констатувати, що більше часу м’ячем володіли «моряки», але дуже великої переваги над кропивничанами одесити не мали. Хоча у нас виникли певні складнощі на лівому фланзі оборони, звідки господарі постійно створювали загрозу. Але без точних завершальних ударів. «Зірка» ж раз по раз проводила швидкі контрвипади, але без особливої небезпеки біля воріт Боровика. А «Чорноморець» шукав щастя біля воріт Євгена Паста й через дальні удари. На 72-й хвилині пробивав той-таки Олег Данченко і знову дуже неточно. Та на 78-й хвилині подача з кутового призвела до того, що м’яч, після серії рикошетів, долетів до Олександра Андрієвського, й хавбек, який нещодавно вийшов на заміну, своїм ударом «прошив» захист «Зірки» і вивів одеситів уперед – 2:1.

Звісно, програвати кропивничани аж ніяк не хотіли. На останні десять хвилин Андрія Бацулу замінив Ігор Калінін. А ще до пропущенного м`яча, замість Владислава Лупашка, вийшов Руслан Зубков, який одразу ж отримав перше попередження. А згодом завдання відновити рівновагу для «Зірки» ускладнилось, адже арбітр Дмитро Кутаков, який цього дня був для нас дуже щедрим на картки, угледів від Руслана Зубкова порушення правил, якого і близько не було. Рефері показав нашому опорному хавбеку другу жовту картку й догравали матч гості в меншості. Але атакували до самого фінального свистка. Ще в основний час по воротах суперників із лінії штрафного майданчика пробив Артем Фаворов, але точно в руки Євгену Боровику.

Принести нічию гостям міг уже в компенсований час Джонатан Мойя. Після подачі з правого флангу костариканець у центрі штрафного майданчика виграв боротьбу на другому поверсі й головою пробив по воротах. Але Євген Боровик цей удар перевів на кутовий. Отож, матч завершився дуже прикрою поразкою «Зірки» з рахунком 1:2. Це був цікавий поєдинок рівних суперників, але фортуна, як і в першому колі, знову була на боці «Чорноморця».

«Чорноморець» (Одеса) – «Зірка» (Кропивницький) – 2:1 (1:1).

26 листопада 2016 року (субота). Початок о 14:00. Одеса. Стадіон «Чорноморець». Оцінка поля: 4. 3100 глядачів. + 3 С. Ліга Парі-Матч, 2 коло, 16 тур.

Арбітр: Кутаков Дмитро (Бровари).

Асистенти арбітра: Марчик Олександр (Київ), Куцев Валентин (Київ).

Четвертий арбітр: Монзуль Катерина (Харків).

Спостерігач арбітражу: Грисьо Ярослав (Львів).

Офіцер безпеки ФФУ: Дзюба Михайло (Вінниця).

Директор матчу ФФУ: Прозоровський Михайло (Вінниця).

«Чорноморець»: 12. Боровик Євген, 2. Азацький Олександр, 7. Коркішко Дмитро, 10. Калітвінцев Владислав (99. Мусолітін Микола, 84), 11. Смірнов Євген, 25. Мартиненко Євгеній, 16. Філімонов Артем (к/к), 17. Татарков Микита (8. Андрієвський Олександр, 58), 27. Люлька Сергій, 75. Третьяков Максим (9. Хобленко Олексій, 71), 94. Данченко Олег. Запасні: 71. Безрук Дмитро, 6. Ковалець Кирило, 22. Кабаєв Владислав, 32. Петько Сергій. Старший тренер: Бабич Олександр.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 4. Перейра Федеріко Ернан (к/к), 8. Лупашко Владислав (24. Зубков Руслан, 75), 9. Щедрий Артем, 10. Фаворов Артем, 11. Бацула Андрій (7. Калінін Ігор, 83), 14. Сітало Артем, 21. Загальський Ігор (16. Мойя Агілар Джонатан Алонсо, 59), 26. Білоног Дмитро, 29. Баєнко Володимир, 55. Ковальов Максим. Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 20. Фатєєв Дмитро, 28. Полегенько Павло, 99. Локтіонов Роман.

Голи: 0:1, Білоног Дмитро (3); 1:1, Коркішко Дмитро (25); 2:1, Андрієвський Олександр (78).

Попередження: Філімонов Артем (9), Бацула Андрій (22), Загальський Ігор (38), Сітало Артем (40), Данченко Олег (76), Зубков Руслан (76), Зубков Руслан (84), Смірнов Євген (90).

Вилучення: Зубков Руслан (84, друге попередження).

Офіційний сайт ФК Зірка

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні