“Олександрія” залишає Кубок України

fc_olexandПаулу Фонсека застосував широку ротацію складу, хоча, матч – важливий (це все ж таки боротьба на виліт), а суперник – не з простих. Здавалося також, що в боротьбі з “Зіркою” на вихідних “гірники “витратили не надто багато сил. Втім, то тільки здається. “Шахтареві” уже у середу належить вилітати до Бельгії, де в матчі проти “Гента” потрібно буде вирішувати завдання щодо виходу з групи Ліги Європи. А перед тим у суботу – поєдинок чемпіонату проти “Чорноморця”. А тут Кубок – і ціла низка футболістів, які недоотримують ігрових хвилин. Ось тому Паулу Фонсека й використав момент.

Бутко, Ракицький, Кривцов, Матвієнко – такий вигляд мала захисна лінія перед воротами Антона Каніболоцького. В опорній зоні поруч з Степаненком працював Танковський. На вістрі атаки розташувався Борячук, на одній лінії з Тайсоном і Бернардом діяв Едуардо.

Володимир Шаран не приховував того, що пріоритетом для “Олександрії” є чемпіонат України. Але це не означало, що команда збиралася дарувати суперникові путівку до чвертьфіналу. Власне, склад “Олександрії” підтверджує рішучий настрій команди. Чуботаєв, Басов, Шендрік, Цуріков – саме такий вигляд мала захисна ланка на чолі з воротарем Новаком. Роль опорників виконували Гітченко та Огіря, Леонов розташувався під нападником Яремчуком, а Старенький та Чорній атакували з флангів.

“Шахтар” безальтернативно домінував в першому таймі. На перших хвилинах господарі придивлялися до суперника, а потім вибухнули забитим м’ячем. Ракицький пробив зі штрафного, але влучив у стінку; м’яча підібрав Тайсон, пробив, цього разу зіграв уже Новак. М’яч відлетів на правий край до Кривцова, той подав на дальню стійку, а там тарас Степаненко в боротьбі з Басовим змусив останнього помилитися, спровокувавши того на автогол.

Після того у “гірників “було достатньо моментів для того, щоб зміцнити свою перевагу. Зокрема, після удару з глибини від Танковського м’яч долетів до Едуардо, той пробив – стійка. Далі була подача кутового, після якої ледь не забив Тайсон.

Бернард сильним ударом послав м’яча над поперечиною, а Едуардо схибив ще з однієї позиції… “Олександрія” відповіла одним моментом, зате якісним. Чорній перехопив передачу Каніболоцького на Кривцова і викотив м’яча під удар Яремчуку. Романові належало з кількох метрів влучити по порожніх воротах. Проте, не влучив.

А в другому таймі “гірників” наче підмінили. Це вже був не той “Шахтар”, який буквально кількома десятками хвилин раніше розривав суперника на шматки. “Олександрія” прибрала до своїх ніг м’яч, великими силами перейшла на половину поля суперника, регулярно заробляла стандарти. Щоправда, моментів гострих майже не створювала. Можна згадати хіба що небезпечний удар Грицука після подачі кутового. Ще – постріл Старенького. “Шахтар” відповідав контратаками, одна з яких завершилася сильним, але неточним ударом Матвієнка, а потім – голом Марлоса. Пішла передача з глибини на Селезньова, той відкотив на Дентіньо, той підключив Марлоса, який і взяв на себе роль першої скрипки в цій атаці.

Дивно, але лише після того “Олександрія “забила свій гол. Василь Грицук перехопив м’яча в центі поля (чергова помилка захисників “Шахтаря”), протягнув до штрафного майданчика і віддав на Яремчук. Роман розібрався, але так потрібно було розібратися у першому таймі. Зараз вже було запізно.

“Шахтар” (Донецьк)“Олександрія” 2:1
Голи: Басов 13 (автогол), Марлос 90+2 – Яремчук 90+4

“Шахтар”: Каніболоцький – Бутко, Кривцов, Ракицький, Матвієнко – Степаненко, Танковський – Тайсон (Марлос 86), Едуардо (Селезньов 80), Бернард – Борячук (Дентіньо 46)

“Олександрія”: Новак – Чеботаєв, Басов, Шендрік, Цуріков – Гітченко (Запорожан 34), Огиря (Куліш 77) – Старенький, Леонов (Грицук 46), Чорній – Яремчук

Попередження: Дентіньо 87 – Леонов 15, Чорній 60, Басов 87

UA-Футбол

 12 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні