Донецький «Шахтар» впевнено перемагає «Зірку»

fc_zirkaВ 12 турі УПЛ “гірники” не відчули проблем із “Зіркою”, перегравши команду Друді з рахунком – 3:0.

За донеччан забивали Андрій Борячук, Факундо Феррейра та кропивничанин Федеріко Перейра.

Пауло Фонсека вирішив залишити на лавці Феррейру, а на вістрі атаки вперше у стартовому складі “гірників” вийшов молодий Андрій Борячук.

Перший по-справжньому гострий момент виник на 28 хвилині, який створили гості. Марлос класно перевів м’яча на лівий фланг, де у вільну зону вбігав Тайсон. Барселлос Фреда вирішив пробити в дотик, однак влучив у Паста. Через сім хвилин “Зірка” забила. У власні ворота. Борячук вискочив на побачення з Пастом та пробив. Кіпер відбив, але м’яч, потрапивши у капітана кропивничан, по-зрадницьки залетів до сітки.

Наприкінці першого тайму Тайсон зобов’язаний був подвоювати перевагу, але з кількох метрів не влучив у порожні ворота!

Коли команди відіграли десять хвилин другого тайму, “Шахтар” змарнував два розкішні моменти протягом кількох секунд. Спочатку Борячук не зрозуміло як не заштовхав сферу у ворота з кількох метрів, а через трохи Андрій влучив у поперечину. Після цих шалених моментів Максим Ковальов, невдало приземлившись, отримав серйозну травму. Замість центрального захисника вийшов Ігор Калінін.

На 73 хвилині Борячук таки добився свого. Форварду лишалося лише підставити голову після елегантної передачі від Фреда. Але чи не зіграв рукою Ордець кількома секундами раніше? На останніх хвилинах Факудо Феррейра вийшов віч-на-віч з Пастом та встановив кінцевий результат – 3:0 на користь гостей.

Отож, “Шахтар” переграє “Зірку” та має 32 бали. В команди Друді-Догадайла лишається 11 очок. В наступному турі “Зірка” без костариканця Мойї, що перебрав карток (загалом, Жабченко десять разів показував “гірчичник”), зіграє проти “Зорі”. “Шахтар” протистоятиме “Чорноморцеві”.

«Зірка» – «Шахтар» 0:3
Голи: Перейра (аг), 35, Борячук, 73, Феррейра, 90
«Зірка»: Паст – Баєнко, Перейра, Ковальов (Калінін, 60), Кучеренко – Фернандес – Сітало, Щедрий (Полегенько, 76), Загальский, Бацула (Попов, 46) – Мойя
«Шахтар»: Пятов – Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Малишев, Фред (Степаненко, 87) – Марлос, Дентіньо (Бернард, 90+1), Тайсон – Борячук (Феррейра, 80)
Попередження: Мойя, Ковальов, Баєнко, Кучеренко, Сітало – Фред, Борячук, Малишев, Бернард, Ракицький.

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні