Юні кропивничани стартували Всесвітньому фіналі Кубка Націй Данон (+фото)

ball-poleВ столиці Франції м. Париж стартував Всесвітній фіналу Кубку Націй Данон – неофіційного чемпіонату світу серед дітей 10-12 років.

Україну на цьому турнірі представляє переможець Всеукраїнського дитячого футбольного турніру «Кубок Націй Данон» – команди Кропивницької школи № 6. Суперниками української команди на груповому турнірі жереб визначив Сенегал, США та Росію.

Українці провели свій перший матч на «Кубку Націй Данон» з командою Сенегалу. Африканці виглядали значно вищими та гнучкішими, але наші хлопці ні в чому їм не поступалися. Більше того, перша половина матчу пройшла за перевагу школярів із Кропивницького. Українці грали розкуто, використовували фланги, били по воротах, але африканський суперник впевнено й солідно оборонявся. Потім ініціативу перехопив Сенегал, і кілька ударів в поперечину тривожно «струсонули» ворота нашої команди. Зрештою, команді з Сенегалу таки вдалося відкрити рахунок у матчі, проте українці не знітилися.

Вже незабаром наші хлопці ледь не зрівняли рахунок: лише в останній момент захисникам із Сенегалу вдалося винести м’яча майже з порожніх воріт. Проте африканці натиску наших все ж не витримали і команда з Кропивницького рахунок таки зрівняла! Гол у ворота суперників забив Євген Пурцакін. Фінальний свисток арбітра зафіксував бойову нічию в матчі – 1:1. Суперники по групі: США та Росія теж зіграли внічию 1:1!

Кубок Наций Данон: две ничьи на старте - изображение 3

Другий матч української дружини на полі паризького спортивного комплексу «Марсель Бек» в рамках світового фіналу «Danone Nations Cup» відбувся проти команди з США. І знову українці продемонстрували непогану гру, і, що найголовніше – характер!!! Американці спробували грати «першим номером», грали комбінаційно та з розмахом, але й наші хлопці доказали, що приїхали до Парижу не в ролі статистів. Так, українська команда знову пропустила першою, проте, як і в першій грі, змогла опанувати хвилювання й розчарування, і невдовзі відновила статус-кво в рахунку. В подальшому як одні, так і інші могли відзначитися забитими м’ячами, та надто великим у суперників було бажання не програти!

Кубок Наций Данон: две ничьи на старте - изображение 4

Друга нічия 1:1 поспіль, як для наших, так і для американців, і на фоні поразки Росії від Сенегалу 1:2 все вирішуватиметься лише в останньому турі у надпринциповому поєдинку проти команди з Росії.

 13 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні