«Зірка» U-19 зіграла внічию з ровесниками з Дніпра

fc_zirkaМатч десятого туру чемпіонату України U-19 був дебютним для нового старшого тренера «Зірки» U-19 Руслана Бідненка.

Першим випробуванням для нового наставника був домашній поєдинок проти ФК «Дніпро». Крім того, на цей матч вперше з капітанською пов’язкою партнерів вивів Олександр Хруленко. Також, варто відзначити, що перед і по ходу матчу з неба лив дощ, і, звичайно, грати за таких умов було дуже й дуже складно.

Стартові хвилини ознаменувались боротьбою в центрі поля. Щоправда, у «Дніпра» пройшла небезпечна атака, в ході якої з лівого флангу до штрафного майданчика ввірвався Владислав Суприга, але вистрілив над воротами. Кропивничани відповіли своїм контрвипадом. У результаті на ударній позиції опинився Олександр Хруленко, але рикошет зменшив швидкість польоту м’яча після його удару, й голкіпер дніпрян без проблем заволодів м’ячем. Та от на 21-й хвилині матчу Владислав Суприга реалізував вихід сам на сам з Марком Медведєвим – 0:1. Після цього, відверто, ближчим до другого взяття воріт був «Дніпро», ніж «Зірка» до першого. Зокрема, Владислав Суприга не зумів переграти Марка Медведєва в ближньому бою ще двічі вибігши з ним тет-а-тет.

Небезпечна атака в господарів пройшла лише на 32-й хвилині. Кирило Дришлюк цілив у дальній кут воріт, але удар виявився заслабким й Іван Пономаренко зафіксував м’яч у своїх руках. Підтиснути «Зірці» суперника вдалося уже в заключній п’ятихвилинці першого тайму. Обидва рази гострота біля воріт «Дніпра» виникала після подач зі штрафних ударів від Кирила Дришлюка. Спочатку, після його навісу та пожежі в штрафному майданчика пробивав Максим Сурженко – м’яч у лічених сантиметрах розминувся зі стійкою воріт, а згодом захисник дніпрян ледь не забив у власні ворота – Іван Пономаренко зреагував на цей постріл від свого партнера. Отож, на перерву команди пішли за мінімальної переваги «Дніпра».

Другий тайм розпочався з небезпечного удару по воротах «Зірки» від Олександра Назаренка. На щастя, через рикошет м’яч пролетів біля стійкі й вилетів за лінію воріт. Відповідь кропивничан була куди небезпечнішою. Олександр Хруленко вистрілив з-за меж штрафного майданчика, але м’яч зрадницьки влучив у стійку. Як слід добити м’яч у ворота не зумів Павло Замуренко. Шанс, аби зрівняти рахунок на початку другої сорокап’ятихвилинки наша команда втратила. Пізніше, потурбувати голкіпер дніпрян удалося Максиму Сурженку, який головою після флангової подачі цілив у ворота, але трохи не влучив у них. Загалом же можна відзначити, що до середини другого тайму м’ячем більше часу володіли саме підопічні Руслана Бідненка, опоненти ж вимушені були перебудуватись на гру другим номером.

Зрівняти рахунок нашій команді вдалося вже на 78-й хвилині матчу. Після затяжної атаки м’ячем на лівому фланзі заволодів Євген Куцев. Він виконав подачу на дальню стійку, точно на Павла Замуренка. Останній накрутив опонента і прострілив у район одинадцятиметрової позначки, а звідти Владислав Клочан невідпорно пробив у дев’ятку – 1:1. Забивати ж другий м’яч і тим самим виривати перемогу «Зірка» могла зусиллями Павла Замуренка. Цього разу півзахисник пробивав головою, але м’яч не залетів у ту дев’ятку, куди поцілив Владислав Клочан, а пролетів поруч із нею.

Заключні хвилини матчу в атаках проводили кропивничани й намагались вирвати перемогу. Захисникам «Дніпра» раз по раз доводилось просто вибивати м’яч подалі від свого штрафного майданчика. Уже в компенсований час, зокрема, знову головою небезпечно пробивав Павло Замуренко, але з його пострілом упорався Іван Пономаренко. А пізніше підопічні Руслана Бідненка могли розраховувати на пенальті за гру рукою захисника дніпрян у власному штрафному майданчику, але арбітр одинадцятиметровий не призначив. Але й без цього, кропивничан удалось заробити перший бал у нинішньому сезоні. Дебют Руслана Бідненка на чолі «Зірки» U-19 можна з упевненістю назвати вдалим.

«Зірка» U-19 (Кропивницький) – ФК «Дніпро» U-19 – 1:1 (0:1).

10 жовтня 2016 року (субота). Початок о 12:00. Долинська. Стадіон «Колос». Оцінка поля: 3. 150 глядачів. + 10 С. Чемпіонат України U-19, 1 коло, 10 тур.

Арбітр: Кубряк Дмитро (Одеса).

Асистенти арбітра: Пилипенко Ярослав (Кропивницький), Петрова Ірина (Херсон).

Четвертий арбітр: Федан Денис (Олександрія).

Спостерігач арбітражу: Маніло Юрій (Хмельницький).

«Зірка» U-19: 43. Медведєв Марк, 23. Маткобожик Олександр, 58. Смиченко Данило, 36. Болобан Олексій (39. Пашко Павло-Максим, 80), 51. Куцев Євген, 68. Дришлюк Кирило (70. Клочан Владислав, 75), 45. Замуренко Павло, 49. Хруленко Олександр (к/к), 65. Бут Олег (63. Павлюк Кирило, 57), 69. Сурженко Максим (35. Довженко Максим, 75), 90. Прадунець Вадим (59. Касімов Дмитро, 88). Запасні: 96. Сцепінський Владислав, 46. Недождій Кіріл. Старший тренер: Бідненко Руслан.

«Дніпро» U-19: 1. Пономаренко Іван, 22. Дем’яновський Кирило, 4. Веремєєв Владислав, 44. Нечистенко Микита, 2. Андрушко Олександр, 5. Семенов Дмитро, 29. Джумига Артем (96. Саблін Богдан, 80), 18. Бандурін Олексій (11. Поддубний Данило, 90+1), 7. Чихович Максим (к/к), 8. Назаренко Олександр (21. Сутченко Микита, 90), 17. Суприга Владислав. Запасний: 71. Бабічин Віктор. Старший тренер: Кернозенко Вячеслав.

Голи: 0:1, Суприга Максим (21), 1:1, Клочан Владислав (79).

Попередження: Болобан Олексій (24), Куцев Євген (60), Дем’яновський Кирило (69), Сурженко Максим (71), Семенов Дмитро (85).

Офіційний сайт ФК Зірка

 14 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні