Кропивницька “Зірка” вибула з Кубка України

fc_zirkaУ 1/16 фіналу Кубка України ФК “Полтава” приймав кропивницьку “Зірку”.

Це був матч, який прийнято називати кубковим, і пишатися, що такий турнір взагалі існує. Обидві команди подарували глядачам видовищний футбол і ті, хто відвідав полтавський стадіон “Локомотив”, навряд чи пошкодував про згаяний час. До того ж, господарям на радість місцевій публіці вдалося втретє в історії пройти представника Прем’єр-ліги.

Обидва наставника неабияк поекспериментували зі стартовими складами у порівнянні з регулярним чемпіонатом. Діями господарів у кромки поля, до речі, вперше керував Юрій Ярошенко, якого відтепер можна вважати офіційним, а не лише формальним головним тренером “городян”. Разом із собою фахівець привів Євгена Трояновського, який був одним з найактивніших у зустрічі та регулярно залишав позаду себе Фатєєва.

Господарі сподобалися крім своїх мобільних флангів також злагодженою грою біля своїх воріт. “Зірка” чи то виявилася не готова до абсолютного відсутності простору у штрафному “Полтави”, чи то насправді не знала, як з цим боротися. Полтавці вкрай рідко допускали помилки в обороні, а якщо такі й були, то гості самі втрачали концентрацію в ключовий момент.

Гол же прийшов після стандарту. Перед розіграшем кутового “городяни” розгорнули чудову контратаку, однак гостям вдалося вибити м’яч за лицьову. Після подачі у штрафний вдаліше за всіх перед воротами кропивничан зіграв Ковтун, який і відправив снаряд у рамку.

Після цього полтавчани зосередилися на грі біля своїх воріт, періодично вибігаючи у гості контратаки.

“Зірка” значно додала в останні двадцять хвилин, коли господарі почали дуже явно підсідати фізично. Проте зломити оборону полтавців так і не вдалося. Один гол у воротах Боня все ж побував, але лайнсмен зафіксував положення “поза грою”.

1:0 – “Полтава” вирушає до 1/8 фіналу, а “Зірка” може зосередитися на чемпіонаті.

Полтава. Стадіон “Локомотив”

ФК Полтава – “Зірка” (Кропивницький) 1:0

Голи: Ковтун 20

ФК Полтава: Бонь, Бочкур, Парамонов, Трояновський, Воронченко (Дмитренко 72), Соломка, Гуськов (Зеленевич 46), Недоля (Насібулін 64), Лісовий, Ковтун, Вовкодав

“Зірка”: Ганєв, Попов (Локтіонов 63), Экиса, Полегенько (Чичиков 63), Кочура, Каваців, Фатєєв, Кучеренко, Айтор, Мойя, Фаворов

Попередження: Недоля 45+1, Парамонов 58 – Попов 52, Фатєєв 62

UA-Футбол

 19 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні