Дніпро – Зірка 0:1. Післяматчева прес-конференція Дмитра Михайленка

MihalenkoВ. о. головного тренера “Дніпра” Дмитро Михайленко зустрівся з представниками після матчу з “Зіркою” (0:1).

– Після матчу з “Олімпіком” здавалося, що матч зі “Зіркою” потрібно вигравати. Що не вийшло сьогодні?

– Ми сказали ті ж слова, що і ви. Для футболістів після ігор, невдалих за рахунком, є можливість на наступних вихідних довести собі і вболівальникам, що це була випадкова невдача. У футболістів було і розуміння цього, і настрій. Але на сьогоднішній день наш рівень такий: нам важко даються голи і моменти. Ми це і припускали. Якщо перша гра і ввела когось в оману, то точно не нас. Ми повинні ставати сильнішими по ходу сезону. Поки ми бачимо, як важко даються єдиноборства, моменти. Не вийшло сьогодні, як завжди, створювати достатньо моментів і забивати голи. Може, в зв’язку з цим ми і пропустили прикрий м’яч у компенсований час. Той же Адамюк виконав великий обсяг роботи, втік вперед з останніх сил і не зміг вибити м’яч, перешкодивши суперникові пройти.

– Якби повернути час на кілька годин назад, ви б виставили той же стартовий склад?

– Так. Мені вистачило і тижня, і гри з “Олімпіком”, щоб визначитися зі складом. Я, в принципі, вже в понеділок-вівторок знав склад, який гратиме. Думаю, грали найсильніші на сьогоднішній день. Заміни навряд чи б змінили гру. Будь-які прізвища, які могли з’явитися, навряд чи б змінили гру.

– Влад сильніше зараз Близниченко?

– На сьогоднішній день так. Він більш точний в передачах, більш урівноважений психологічно. Може, він не створює такий тиск і не дає інтенсивності в атаці, але той же Андрій зараз не в найкращому психологічному стані. Ми бачимо. що у нього були не зовсім вдалі ігри – з тієї ж “Зорею” і з “Олімпіком”. Але це питання конкуренції. Він теж повинен працювати і конкурувати. Інший момент. влад дає нам правильні рішення і не втрачає м’ячі в атаці. Наша група атаки грає на високому відсотку браку. І нам потрібна була людина, який буде зберігати м’ячі, через якого гра буде доходити вперед. Влад зробив передачі на Кочергіна, на Баланюка в першому таймі. Від нього виходила гострота.

– Ви знайшли оптимальне рішення для воротарської позиції після матчу з “Олімпіком”?

– Після не зовсім вдалої гри з “Олімпіком” Олексій отримав шанс дебютувати, тому що психологічний стан Дениса Шеліхова не зовсім оптимальний. Олексій був на своєму рівні. А по пропущений м’яч складно щось говорити. Потрібно його розбирати.

– З початку сезону пройшло вже чимало часу. Що вам за цей час сподобалося?

– Складно оцінювати категоріями сподобалося – не сподобалося. Ми працюємо над поліпшенням гри, над варіантами. Були гарні ігри. Ми розуміємо, що якщо забиваємо швидкий м’яч, як з “Волинню” або з “Зорею”, можемо відходити назад і комфортно грати з простором за спинами противника. Якщо ми не забиваємо, бачимо, як складно нам в позиційних атаках. Також у нас невисока команда, на жаль. Більшість м’ячів в чемпіонаті України забиваються зі стандартів. Ми з цього нічого витягти не можемо. Низька команда у нас. Це потрібно прийняти як факт. Були хороші ігри, хороші відрізки, але ми розуміємо, що потрібно працювати над поліпшенням гри.

ФК “Дніпро” Дніпропетровськ

 8 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні