Екс-наставник «Зірки» очолив «Інгульць»

LavrinenkoЕкс-наставника «Зірки» Сергія Лавриненка призначено головним тренером «Інгульця».

Помічником головного тренера буде Дмитро Колодін. До тренерського штабу також входитиме ще один помічник головного тренера, який визначиться пізніше.
Сергій Дмитрович Лавриненко народився 17 лютого 1975 року у Орджонікідзе. У футбол почав грати в ДЮСШ міста Орджонікідзе. Перші тренери — Валерій Кулицький і Геннадій Сєвєров. У лютому 1993 року тренер Микола Федоренко, будучи сам родом з Орджонікідзе, запросив Лавриненка та Євгена Римшина з ДЮСШ свою команду — кіровоградську «Зірку-НІБАС». У квітні того ж року Сергій дебютував у другій лізі, а вже в листопаді, разом з Федоренком, відправився у «Сіріус» (Жовті Води). Відігравши в цій команді три матчі, Лавриненко знову повернувся в «Зірку», яку очолив Олександр Іщенко. Під керівництвом цього тренера кіровоградська команда за два сезони прорвалася з Другої ліги у Вищу і потім міцно закріпилася в ній. Дебют Лавриненко у вищому дивізіоні відбувся 25 липня 1995 року в грі проти столичного ЦСКА. Всього ж у «вишці» за кіровоградців Сергій зіграв понад 100 матчів. Із 2000 по 2003 роки виступав у вищій лізі в складі запорізького «Металурга». Коли команду очолював Мирон Маркевич, Лавриненко регулярно виходив у стартовому складі. Після відставки Мирона Богдановича Сергій більше грав у дублі та в оренді за «Миколаїв». У 2004 році повернувся в «Зірку», де у 29 років завершив ігрову кар’єру через травми.
Тренерська кар’єра. У 2005 році закінчив факультет фізичного виховання Кіровоградського педагогічного університету ім. В. Винниченко, а у 2010 році — і магістратуру в цьому ж навчальному закладі. Після закінчення ігрової кар’єри Сергій Дмитрович вирішив зайнятися приватним підприємництвом, але незабаром зрозумів, що це не його. Трохи погравши на аматорському рівні за знам’янський «Локомотив», він із 1 вересня 2009 року розпочав працювати тренером у кіровоградській футбольній школі «Спартак-2002», де тренував юнаків 1998 року народження. З 1 липня 2010 року працював тренером, а потім і завучем школи «Зірка-Спартак». У 2011 році очолив кіровоградську ДЮСШ № 2, паралельно працюючи в Академії ФК «Зірка». З 18 жовтня 2014 року працював тренером кіровоградської «Зірки», а 12 листопада 2014 року призначений виконувачем обов’язків головного тренера «Зірки». У жовтні 2015 року отримав тренерський диплом УЄФА категорії «А» й 1 листопада став головним тренером клубу. Під керівництвом Лавриненко у 2016 році кіровоградська команда стала чемпіоном Першої ліги і здобула право виступати у Прем’єр-лізі України, а Лавриненко ввійшов в історію команди як людина, яка виводила «Зірку» у Вищу лігу (Прем’єр-лігу) і як футболіст, і як головний тренер.

Офіційний сайт ФК “Інгулець”

 12 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні