Даріо Друді: «Ми проведемо еволюцію, а не революцію»

DruddiНовий тренер кропивницької «Зірки» Даріо Друді дав перше інтерв’ю клубній прес-службі в ролі наставника команди.

– Даріо, як було прийнято рішення, що саме Ви очолите першу команду «Зірки»?
– У керівництва клуба було два варіанти: або Володимир Єзерський, або Ігор Рахаєв. Але вони не зуміли домовитись, і запропонували мені очолити першу команду. Не можу сказати, що моя кандидатура була серед основних претендентів на те, щоби стати тренером команди. Мене запрошували сюди для роботи з U-21, U-19 та Академією. Не було в планах того, щоби саме я тренував першу команду. Але коли мені запропонували очолити «Зірку», я довго не думав, уже за секунду дав ствердну відповідь.

– Розкажіть про ваш тренерський шлях. З якими командами працювали, який досвід маєте?
– Я почав свій тренерський шлях із 16-ти років у іспанській «Гандії». Це маленький футбольний клуб у Валенсії. Там я почав працювати у структурі Академії з маленькими дітьми. Я зростав як тренер і пізніше очолив команду U-19. На той момент мені було 22 роки. Згодом мені надійшла пропозиція з «Вільярреалу», яка полягала в тому, що якщо мені вдасться провести хороший сезон у «Гандії», мене візьмуть до «Вільярреалу». У підсумку, я приєднався до Академії «жовтої субмарини» та був асистентом тренера команди U-21. А у 2011 році мене запропонували обійняти посаду помічника головного тренера першої команди. Моїм завданням у клубі було аналізувати суперників «Вільярреалу» як у чемпіонаті, так і в єврокубках. А вже влітку ж цього року з’явилася можливість перейти в «Зірку». Насправді, мені дуже сподобався проект цього футбольного клубу. В Україні є дуже багато хороших футболістів. Я, взагалі, родом із Аргентини, а футбольна ситуація там чимось схожа на ту, яка є у вашій країні. Там також є багато талановитих перспективних гравців, але немає структури, яка дозволила б їм зростати у професійному плані. На пропозицію керівництва «Зірки» очолити команди U-21 та U-19 я погодився, довго не думаючи.

– Чи багато Ви знали про «Зірку» та український футбол до того, як перейшли сюди?
– Перед тим, як погодитися, я близько тижня вивчав місто, клуб, команди Академії, інфраструктуру. За два тижні ми дійшли згоди у тому, щоб я тренував молодіжний склад кропивницької «Зірки» й очолив Академію. Перед початком сезону нам довелося набрати багато нових гравців до U-21 та U-19, сформувати нові команди. Й ось так ми почали працювати. Попереду ще багато роботи, яку потрібно виконати. Ми почали будувати фундамент, але ситуація дещо змінилася, і клубу знадобилася допомога в першій команді. Якщо в майбутньому керівництво знову запропонує мені повернутися до Академії, я із задоволенням погоджуся. Треба розуміти, що кожен, хто працює у структурі клубу, завжди повинен бути готовий допомагати один одному.

– Це буде Ваш перший самостійний тренерський досвід. Готові Ви до такого виклику і до труднощів?
– Усе своє життя я прагнув цього, я йшов до цього. Ми будемо працювати 24 години на добу й допомагати «Зірці». Робити все, аби Кропивницький пишався своєю футбольною командою.

– Ви вже безпосередньо познайомились із гравцями. Як Вам рівень гравців, рівень команди?
– Вони досягли дуже високої мети, вийшли до Прем’єр-ліги. Мені дуже імпонує той стиль гри, який демонструвала команда. І зараз наша місія полягає в тому, аби покращувати гру команди. Футболісти сказали мені, що готові посилено працювати задля досягнення нашої мети. Я сподіваюся, що з кожним тижнем, із кожним матчем ми виступатимемо все краще й краще.

– Розкажіть, хто буде працювати у вашому тренерському штабі?
– Тренером із фізпідготовки є Хав’єр Бенавент Санчіс, залишився тренер воротарів Артем Коледа. Також нам допомагають тренери з команди U-21: Геннадій Махно та Віталій Демченко. В понеділок ми почнемо певну реструктуризацію. Я хочу, аби у Кропивницькому були хороші тренери. Я сподіваюся на допомогу від інших тренерів із Академії «Зірки».

– Чи є у Вас якесь особливе бачення футболу, своя філософія, так би мовити?
– Поки ми будемо притримуватися тієї стратегії, що була в «Зірці» до нас. Ми проведемо тут еволюцію, а не революцію. Я вірю в людей, я вірю в роботу, вірю в зусилля, вірю у мрію. Я хочу, аби люди максимально віддавалися грі, футболу, команді, клубу. Я хочу, щоб у команді була дійсно дружня, навіть сімейна, атмосфера. Я буду багато вимагати від гравців, від президента, від своїх помічників і від самого себе.

– Ви дивилися попередні ігри команди. На вашу думку, чого не вистачило команді, аби досягти позитивного результату?
– Я думаю, що стартові чотири поєдинки були адаптацією до Прем’єр-ліги. Є дуже велика різниця між першою лігою та вищим дивізіоном. Головне для нас на сьогодні – це перемогти в неділю, аби мати віру в самих себе, а вболівальники мали віру в нас.

– Останнє запитання. Як проходить підготовка до «Чорноморця»?
– Ця гра буде ключовою для нас. Вона не вирішальна, але надважлива. Гравці зараз посилено тренуються. І дуже важливо для них, нарешті, відчути смак перемоги. У них є бажання вчитися, грати, й найголовніше – закріпитись у Прем’єр-лізі. Незважаючи ні на що, ми рухатимемося тільки вперед.

Офіційний сайт ФК Зірка

 7 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні