Анонс матчу “Зірка” – “Зоря”

fc_zirkaСпочатку віце-чемпіон «Шахтар», потім четверта команда минулого сезону «Зоря» – кращого старту для дебютанта вищого дивізіону не придумаєш. Втім, в Кропивницькому напевно розуміли, що легко не буде, інакше навіщо було вигравати Першу лігу. Навпаки, зігравши з такими сильними суперниками вже на старті, адаптація до нових умов повинна пройти швидше. До слова, заздалегідь ставити на перемогу «Зорі» ми б вам не рекомендували. Перший матч в еліті перед рідними вболівальниками – емоційний настрій підопічних Лавриненко цілком може посприяти подвигу. Тим більше, що луганчани не поспішають виходити на пік форми, їх головні випробування почнуться лише восени.

Ліга Парі-Матч. другий тур

30 липня. Кропивницький. Стадіон «Зірка»

«Зірка» (Кропивницький) 19:30 «Зоря» (Луганськ)

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 1

Арбітр: Юрій Вакс (Хмельницький)

Асистенти: Сергій Беккер, Олег Плужник (обидва – Харків)

Четвертий арбітр: Дмитро Кутаков (Бровари)

Суддівський спостерігач: Валерій Авдиш

Директор матчу ФФУ: Віктор Безсмертний

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 2

немає Євген Опанасенко
Владислав Кулач

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 3

немає немає

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 4

Перемога Зірки – 6,5, нічия – 4,5, перемога Зорі – 1,48

Телетрансляція – телеканал Футбол 2

Родзинка

12 років один місяць і 16 днів минуло з тих пір, як Кропивницький востаннє приймав матч вищого дивізіону чемпіонату України. 14 червня 2004 року «Зірка» на очах півтори тисяч глядачів мінімально поступилася «Кривбасу». Щоб повернутися в еліту, довелося три сезони провести у другій лізі, потім набити гуль в першій, але результат того вартий. Трибуни стадіони повинні бути заповнені якщо не на 100%, то близько до цього.

До слова, в перших домашніх матчах в кожному новому сезоні вищої ліги «Зірка» ще ніколи не програвала. З шести матчів було дві нічиї і чотири перемоги – над тернопільською «Нивою», запорізьким «Металургом», донецьким «Металургом» і київським «Арсеналом».

«Зоря» в свою чергу під керівництвом Юрія Вернидуба з новачками грає з перемінним успіхом. Спочатку все йшло добре – перемоги над “Металургом” і “Говерлою» в 2012-му, розгром «Севастополя» в 2013-му. А ось в 2014-му «Олімпік» перервав цю серію, перемігши 1:0 (до слова, теж у другому турі) . З «Олександрією» в минулому році була підписана мирова угода.

Історична складова

Шляхи нинішніх суперників перетиналися в чемпіонатах України лише раз – в дебютному для «Зірки» сезоні на вищому рівні 1995/96. Що цікаво, обидві команди тоді ще носили приставки до свого імені – у «Зірки» – НІБАС, у «Зорі» – МАЛС. Перший матч відбувся в Луганську і завершився перемогою господарів поля з рахунком 2:1. Дублем відзначився Олексій Коробченко, автором гола в складі гостей став Олександр Мизенко. До слова, весь матч відіграв нинішній тренер кропивницької команди Сергій Лавриненко. На своєму полі «Зірка» взяла реванш, вигравши 2:0 (дубль на рахунку Олексія Грачова).

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 5

“Зірка” – “Зоря”

Зіграно два матчі: +1 =0 -1, загальний рахунок 3:2

В Кропивницькому: перемога “Зірки” з рахунком 2:0

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 6

11.05.1996. Чемпіонат України
“Зірка” – “Зоря” 2:0
27.08.1995. Чемпіонат України
“Зоря” – “Зірка” 2:1

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 7

Олексій Грачов – 2 Олексій Коробченко – 2

Передматчеві розклади

У матчі проти «Шахтаря» Сергій Лавриненко виставив всіх найсильніших, які є у нього під рукою в даний момент. Навряд чи тренер буде вносити серйозні зміни до складу вже у другій грі. В такому випадку перед голкіпером Євгеном Пастом зіграє четвірка захисників – Допілка, Ковальов, Кучеренко, Бацула, втім, не варто виключати можливість виходу більш досвідченого Яреми Каваціва, який в Прем’єр-лізі дебютував ще в 2008-му в складі ФК «Львів». Тріо півзахисників складуть Лупашко, Чумак і Гавриш, є варіант і з виходом Руслана Зубкова. Нарешті, в атаці автора першого гола «Зірки» в цьому сезоні Артема Сітало з флангів передачами будуть постачати Чічіков і Щедрий.

Орієнтовний склад “Зірки”

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 8

Тренерський штаб «Зорі» знову може використовувати основну пару центральних захисників Сіваков – Форстер. Щоправда, з огляду на той факт, що бразилець тільки повернувся в стрій, є ймовірність, що партнером білоруса стане Євген Ткачук. Каменюка знову зіграє справа, так як Опанасенко ще відновлюється, зліва непогано себе зарекомендував Сухоцький. У грі з «Олімпіком» Гречишкін закривав опорну зону, тоді як трохи вище грав Гордієнко, а Желько Любеновіч розташовувався під нападаючим. Дебют нігерійця Денніса Бонавентури можна вважати вдалим – гол забив, показав відмінні фізичні дані, але над тактичною виучкою ще потрібно працювати. Поки Кулач травмований, його місцю в основі ніщо не загрожує. Петряк і Караваєв – крила луганської атаки, альтернативою яким є Пауліньо.

Орієнтовний склад “Зорі”

 

Зірка - Зоря. Анонс матчу - изображение 9

UA-Футбол

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні