Сергій Нечмоня: Ми отримали першого дзюдоїста Кіровоградщини на Олімпійських іграх

NechmonyaСтарший тренер області з дзюдо Сергій Нечмоня розповів про співпрацю з провідними київськими дзюдоїстами, яка дала Кіровоградщині першого учасника Олімпійських ігор.

– 2012 року я провів переговори із персональним тренером Ньябалі та Лучина Віталієм Дубровою, на предмет співробітництва, щоб обидва столичні борці виступали за Кіровоградську область. Ми підписали відповідну угоду і майже чотири роки вони представляли поряд із Києвом Кіровоградську область. Повністю успішним проект був би, якби і Дмитро Лучин пройшов олімпійський відбір. Але і один представник – це вже чудово. Потрапити на Олімпійські ігри дуже складно. Треба вдало виступати протягом тривалого часу на декількох турнірах найвищого світового рівня – пройти відбір, набрати олімпійський рейтинг. На щастя, Кеджау це вдалося і в Ріо-де-Жанейро ми матимемо свого борця, який, до речі, став першим дзюдоїстом Кіровоградщини на Олімпійських іграх. У 1980 році близьким на участь в московській Олімпіаді був наш місцевий вихованець Сергій Мезенцев, але тоді він все ж не потрапив на головні світові змагання чотириріччя.
Свій внесок в успіх Ньябалі зробила обласна федерація дзюдо в особі голови Андрія Олександровича Табалова. Ті зобов’язання, які ми на себе брали, ми виконали. Думаю, що наше співробітництво на цьому не закінчиться, будемо співпрацювати і надалі з обома борцями. Вони ще молоді і ще покажуть високі результати на міжнародній арені.

Дзюдо Центр

 34 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні