У Кропивницькому урочисто відкрили ДЮСШ олімпійського резерву

27 грудня у Кропивницькому відкрили обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку школу олімпійського резерву-2. Тут одночасно можуть займатись вихованці відділень боксу, легкої атлетики, а також бейсболу та софтболу.

Споруда буде здатна приймати змагання всеукраїнського рівня та навчально-тренувальні збори провідних легкоатлетів України в зимовий період. Про це повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

«Цьогоріч СДЮШОР отримав субвенцію від Мінмолодьспорту. Наше головне завдання – створювати всі належні умови для того, щоб розвивався дитячий спорт, покоління зростало здоровим, а українці займали місця на п’єдесталах усього світу», – зазначив Вадим Гутцайт.

Обласна спеціалізована дитячо-юнацька школа Олімпійського резерву-2 займається відбором і підготовкою спортсменів резерву для збірних команд України та участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях. У закладі функціонують п’ять відділень з олімпійських видів спорту (легка атлетика, бокс, бейсбол, софтбол і футбол), у яких займаються приблизно 600 дітей та працює 31 тренер-викладач.

Нагадаємо, що в 2021 році субвенцію отримали 11 багатофункціональних комплексів. Усі об’єкти призначені для проведення всеукраїнських та міжнародних змагань, навчально-тренувальних зборів для національних збірних команд не менше ніж з п’яти олімпійських видів спорту, а також для занять масовим спортом. Цього року відкриється 5 таких комплексів: перший вже відкрито в Бучі, зараз у Кропивницькому та ще три зовсім незабаром у Мелітополі, Полтаві й Маріуполі.

mms.gov.ua

 43 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні