Юрій Кудинов: “Карпати” переможуть “Олександрію”

fc_olexandНа статус центрального у 21-му турі української Прем’єр-ліги претендують два поєдинки. У першому зійдуться претенденти на бронзу «Дніпро» і «Зоря». В іншому сильнішого виявлять конкуренти за місце в Лізі Європи – «Карпати» та «Олександрія». Цей матч відбудеться завтра, 10 квітня, о 17:00 на «Арені Львів».

Напередодні UA-Футбол попрохав поділитися очікуваннями від зустрічі нині дитячого тренера Юрія Кудинова, вихованця львівського футболу, який грав за «Карпати» в сезоні-2003/2004, а в 2006-му був півоборонцем «Олександрії».

– Олександрійцям завтра буде складно як фізично, так і емоційно, – вважає пан Юрій. – Після двох виснажливих поєдинків проти «Динамо» відновитися непросто, хоча кубкова перемога й залишила чимало позитивних вражень. Безперечно, «Карпати» будуть свіжішими і з середини другого тайму ця перевага може стати помітною.

З іншого боку, львів’янам бракуватиме двох провідних оборонців Андрій Гітченка та Дениса Мірошниченка, котрі в минулому турі отримали вилучення. Для захисної лінії важлива стабільність і будь-які зміни призводять до збоїв у відлагодженому механізмі. Проте відсутність беків львів’яни можуть компенсувати активністю попереду. Враховуючи, що «Олександрія» зазвичай грає від оборони, карпатівці можуть відсунути епіцентр ігрових дій від власних воріт і тим самим задню лінію розвантажити.

Стосовно ж наступу «Карпат» я однозначного враження ще не склав. «Зоря» у минулому турі виявилася сильнішою на голову, теж домінував весь матч у Львові й «Дніпро». Щоб претендувати на позитивний підсумок, львів’янам треба зіграти так само агресивно, як у першому таймі зустрічі з «Динамо». Наразі цей 45-хвилинний відрізок навесні залишається у виконанні команди Володимира Безуб’яка найліпшим. Дуже сильно себе у цьому таймі проявив Ґеґам Кадимян. Проте в другій половині як і в усіх наступних поєдинках рухливості «Карпатам» відверто бракувало.

Безперечно, особливою ця зустріч буде для наставника «Олександрії» Володимира Шарана, котрий і грав, і тренував у Львові. В цій зустрічі він захоче досягти максимального результату. Однак загалом нічия задовольнить «Олександрію» більше, ніж «Карпати».

На мій погляд, втома гостей і фактор власного поля врешті виявляться визначальними. Спрогнозую перемогу «Карпат» – 2:0.

UA-Футбол

 7 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні