Вернидуб: Будь-який тренер мріє про більш серйозний клуб. Я – не виняток

55-річний український головний тренер тираспольського «Шерифа» Юрій Вернидуб підбив підсумки домашньої поразки від мадридського «Реала» (0:3) у п’ятому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

«Сьогодні зіграли з таким клубом, як «Реал» Мадрид. Щоправда, програли 0:3. Але я дуже радий та щасливий за своїх хлопців. У мене не повертається язик сказати якісь погані речі на їхню адресу.

Одне те, що «Реал» приїхав бойовим складом, усі найсильніші футболісти, говорить про те, що «Реал» із повагою поставився до футбольного клубу «Шериф».

Ніколи не говорив таких речей, але… Той перший м’яч, який ми пропустили, на мою думку, штрафного там не було, першим на м’ячі був наш футболіст. Він спочатку зіграв у м’яч та вибив його. Якщо і торкнувся гравця «Реала», то вже після вибитого м’яча. Зрозуміло, що «Реал» — великий клуб. Тому, я думаю, поставили цей штрафний. Якби це було у бік «Реала» — ніколи цього штрафного не було б.

Чи мені сподобалася підтримка трибун? Те, що сьогодні нас підтримувало стільки людей, це величезний респект та подяка всім, хто відвідав цей матч. Якби можна було заповнити стадіон на 100%, то, я впевнений, був би повний стадіон.

Та якість гри, яку ми показали сьогодні, на мій погляд, навіть вища, ніж коли ми грали в Мадриді. Хоча там ми виграли 2:1. Те, що програли 0:3, звичайно, прикро. Хоча будь-який програш важко переноситься, але це наше життя. Повторюся ще раз — я не бачу жодної паніки, розладу. Ми у будь-якому випадку будемо у євровесні. Нехай не у Лізі чемпіонів, але у Лізі Європи як мінімум. Це великий плюс клубу «Шериф».

Суперліга замість Ліги чемпіонів? Це неправильно. Я говорив тоді, скажу й зараз. Це неправильно, коли хочуть створити Суперлігу. Ліга чемпіонів має бути для всіх. Вона хороша тим, що в цей турнір пробиваються такі клуби, як ми, «Шериф», бо для цього клубу це багато що означає. А якщо буде Суперліга… Гратимуть «Реал», «Барселона», «Баварія», «Манчестер». Що далі? Де розвиватися маленьким клубам та популяризувати футбол?

Чи виник інтерес до гравців «Шерифа» з боку європейських клубів? Скажу чесно, маю контракт до літа 2022 року. Поки що всі думки лише про «Шериф». Давайте дочекаємось закінчення групового етапу Ліги чемпіонів та ігор чемпіонату. Там буде видно. Не приховуватиму, що будь-який інший тренер мріє про більш серйозний проект і більш серйозний клуб. Я – не виняток», – сказав Вернидуб після матчу.

Sport.ua

 51 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні