Вацко назвав три причини поразки Шахтаря від Реала

Експерт програми Великий футбол Віктор Вацко поділився думкою про матч третього туру групового етапу Ліги чемпіонів Шахтар – Реал, в якому «гірники» поступилися з рахунком 0:5.

– Якщо говорити просто – різний рівень команд. Реал, на цей час, команда з якою Шахтар не може змагатися в грі в футбол. Я виділяю три причини поразки Шахтаря. Перша причина – невиразна атака. Нам було дуже цікаво побачити, яким буде Шахтар Де Дзербі проти Реала. Ми побачили, що Де Дзербі вийшов контролювати м’яч. Тригер цього – відсутність Тараса Степаненка. Перші 15 хвилин – 60% володіння м’ячем від Шахтаря. Інтенсивність пресингу – дуже хороша, а Реал практично не пресингував. Але у Шахтаря не було гольових нагод. Контроль м’яча і пресинг ні до чого не привів. За 15 хвилин Шахтар так і не пробив по воротах. Після цього, з 16 і по 90 хвилину, 63% володіння м’ячем у Реала, інтенсивність пресингу краще у Реала, Реал виграє більше єдиноборств. XG Реала – 2.22. Шахтар не зміг хоч щось протиставити Реалу.

Друга причина – опорна зона. Після гри Де Дзербі сказав, що було помилкою не поставити Степаненко. Це було дивно, адже навіть Реал виставляє яскраво вираженого опорника Каземіро. Він виграв 86% єдиноборств. У Майкона прекрасний показник точності передач. Але для опорного півзахисника це не найважливіше. У Маркоса Антоніо за другий тайм – три єдиноборства і він жодного з них не виграв.

Третя причина – гра команди в обороні. Марлон, центральний захисник команди, яку возять, вступив п’ять разів в єдиноборства. Неможливо не програти, якщо ти дуже погано відбираєш м’яч. Склад Шахтаря був орієнтований на контроль м’яча. З цього складу випало ряд виконавців: Соломон, Тете. Для мене, Де Дзербі продовжує залишатися загадкою.

Мені здається, це не зовсім правильно, грати в одну і ту ж гру на внутрішній і на міжнародній арені. Звичайно, всім хочеться бачити атакуючу гру. Але є таке поняття як можливості. За підбором гравців, ми не можемо перекусити Модріча, Крооса і Каземіро. Каштру в минулому сезоні показав, як за рахунок зміни тактики можна досягати результату проти суперників, які сильніше. Я не побачив, за рахунок чого цей Шахтар може обіграти Реал, – сказав Вацко.

 12 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні