Кривбас відсторонив тренера через можливу участь у чемпіонаті «ДНР»

Криворізький «Кривбас» опублікував заяву з приводу Станіслава Дьяченка, тренера академії клубу, якого підозрюють у виступах у чемпіонаті так званої «ДНР».

Заява криворізького «Кривбасу»

«ФК «Кривбас» вважає за необхідне роз’яснити ситуацію, яка склалася навколо тренера клубної академії Станіслава Дьяченка.

В серпні наш клуб підписав контракт зі спеціалістом, який до цього більше двох років працював в Києві в академії ФК «Шахтар», ставав чемпіоном країни, мав чинний тренерський диплом та проживав на території України. Після підписання контакту клуб отримав інформацію від ультрас про участь Станіслава у матчах на території тимчасово окупованого Донецька. Керівництво клубу перевірило офіційну інформацію, та з‘ясувало, що Станіслав Дьяченко не входить до списку українців, які грали за так звані збірні «ДНР» і «ЛНР» та були дискваліфіковані КДК УАФ. Що і було вказано у офіційній заяві клубу від 14 вересня.

Також керівництво клубу разом зі Станіславом провело зустріч з ультрас, де активні вболівальники клубу почули його позицію та отримали відповіді на всі питання особисто від нового співробітника Академії. Здавалося, що на той час конфліктна ситуація була вичерпана. Але згодом окремі представники фан руху ФК «Кривбас», які не були присутні на зустрічі, висловили своє незадоволення і надали додаткову інформацію, яка вимагала перевірки.

Клуб завжди прислуховується до своїх вболівальників, але діє виключно у правовому полі, тому за останні дні були зроблені наступні дії.

По-перше, клуб звернувся до силових відомств з проханням перевірити Станіслава Дьяченка щодо можливих протиправних дій проти держави та порушення ним чинного законодавства. Паралельно також тривають консультації з представниками УАФ.

По-друге, на час внутрішнього розслідування клуб прийняв рішення відсторонити тренера академії Станіслава Дьяченка від виконання службових обов’язків.

ФК «Кривбас» просить всіх, кому не байдужий футбол, утриматися від нападок на клуб та його представників, а також захистити футболістів основної команди напередодні важливих матчів. Окремих експертів закликаємо не намагатися будувати особисту чи політичну кар’єру на цій історії та дочекатися підсумку перевірок».

ФК Кривбас

 7 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні