Луческу: Є осад, що гол не зарахували. Гармаш діє інстинктивно

Наставник «Динамо» Мірча Луческу підвів підсумки домашнього матчу з «Бенфікою» (0:0) в 1-му турі Ліги чемпіонів:

– Грали проти сильного суперника. Якби не останні 10 хвилин, коли ми створили хороші моменти і забили гол, я б був задоволений результатом. А так залишився осад після незарахованого голу. Зрозуміло, що домінувала «Бенфіка», ми віддали ініціативу, щоб зіграти компактно, не залишати вільні зони супернику, а самим – контратакувати. На жаль, гол не зарахували.

Ще був момент у Вербича, але він не зміг підлаштуватися під м’яч і забити в порожні ворота. Вважаю, результат позитивний. Обнадіює, що ми не пропустили гол. Коли я тренував «Шахтар», ми зіграли 0:0, і всі були розчаровані. Але я ні. Ми поїхали до Німеччини і виграли 3:0. Також і «Бенфіка» може йти вперед, розкриватися на своєму полі.

– Систему VAR потрібно скасувати?

– Що я можу коментувати? Є таке правило. Був офсайд. Це наша помилка.

– Чи згодні ви з тим, що це найкращий матч «Динамо» під вашим керівництвом?

– Хочу нагадати, що гравці «Бенфіки» коштують великі гроші, можуть обіграти один в один. В обороні у них досвідчені гравці. У нас у складі багато молоді, вони ростуть і виконують те, що я від них прошу. Прогрес видно в їхній грі. Ми розпочали матч дуже обережно. Є велика різниця в досвіді суперника і в нашому досвіді. Цей матч ми повинні були зіграти так, як зіграли. Тому що вони більш технічні і досвідченіші. Ми повинні були грати організовано, терпіти та шукати свій момент.

– Гармаш ледь не нарвався на червону картку. Чи є контроль над ним?

– Він що, отримав червону? Він діє інстинктивно. У кожного гравця є свої особливості. Але він дуже корисний гравець для «Динамо».

– У воротах ви довірили місце Денису Бойку. Чому?

– Це моє рішення. Я не повинен його обговорювати. Бойко довго чекав свого шансу. Він його дочекався. Добре зіграв і за клуб, і за збірну України. Я не можу міняти гравця, який добре себе проявляє. У мене є два рівноцінні воротарі, яких я можу використовувати. Але я не можу їх чергувати, випускаючи через гру.

 73 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні