Юніори Інгульця вдома поступилися Динамо

У рамках 4-го туру чемпіонату U19 київське «Динамо» гостювало в Петровому, де зустрічалося з місцевим «Інгульцем».
Поєдинок пройшов на однойменному стадіоні в населеному пункті Кіровоградської області та розпочався незвично пізно як для матчів юніорської першості – о 18:00. Щоправда, це не врятувало футболістів від неймовірної спеки. На момент початку гри стовпчики термометрів на сонці досягали позначки у 35 градусів…

Зі стартом поєдинку динамівці міцно притиснули суперника до воріт. Підопічні Ігоря Костюка раз за разом турбували голкіпера петровчан Артема Малиша (до речі, вихованця «Динамо»). Спочатку Волошин увірвався до штрафного майданчика з правого флангу та пробив у ближній кут, але воротар парирував на кутовий. Згодом після подачі від кутового прапорця Дячук пробив головою, але занадто слабко, тож особливої небезпеки не створив. Нарешті, Діалло ефектно намагався поцілити у ворота ударом боковими ножицями, замикаючи подачу з кутового, але пробив повз ворота.

Господарі у свою чергу основну ставку робили на подачі зі стандартів, але по-справжньому небезпечних моментів створити до перерви не спромоглися. Водночас хороші шанси відзначитися біля протилежних володінь втратили Волошин та Царенко, які у схожих ситуаціях пробили з меж штрафного майданчика повз ворота.

Нарешті, на 22-й хвилині тиск «біло-синіх» приніс свої плоди. Скрипник класним пасом урозріз вивів до воріт Діалло, той, обігравши на своєму шляху захисника, опинився перед воротарем та точно пробив у кут – 0:1..
А невдовзі підопічним Ігоря Костюка вдалося подвоїти свою перевагу. Цього разу Царенко відібрав м’яча на чужій половині поля й, миттєво оцінивши ситуацію, блискучим пасом вивів Горбача віч-на-віч із воротарем. Форвард розібрався в ситуації та пробив повз воротаря точно в кут – 0:2.

Перед самою перервою Волошин втратив стовідсотковий шанс довести рахунок до розгромного, фактично з лінії воротарського майданчика запустивши м’яча набагато вище воріт. Тож відпочивати динамівці пішли, маючи комфортну перевагу у два м’ячі.

Маючи тотальну перевагу в першому таймі, динамівці натомість легко дозволили супернику скоротити відставання в рахунку відразу після поновлення гри. У результаті розіграної комбінації «біло-сині» дозволили виконати простріл із правого флангу, і залишений без нагляду Гончаров спрямував м’яч у дальній кут – 1:2.

А на 62-й хвилині «біло-сині» опинилися в меншості. Дячук, намагаючись ліквідувати вихід віч-на-віч із воротарем, зачепив Червякова за межами штрафного майданчика, й арбітр вилучив нашого захисника. А штрафний удар, призначений у метрі від лінії карного майданчика, господарі не реалізували, пробивши поруч зі стійкою.

Надалі в матчі панували емоції. У тренерського штабу «Динамо» раз по раз виникали питання до рішень, які приймали арбітри на полі, а от особливих моментів біля володінь суперника створити не вдалося. Щодо господарів, то футболісти «Інгульця» намагалися поцілити у ворота дальніми ударами, але їм бракувало влучності.

В останні хвилини «біло-сині» свідомо віддали ініціативу, зосередивши основні сили на захисті власних воріт та збереженні мінімальної переваги в рахунку. При цьому в одному епізоді, вибігаючи у швидку контратаку, якби Уваров зіграв трохи нахабніше попереду, то цілком міг організувати небезпечний момент.

Тож, фінальний свисток зафіксував важку перемогу «Динамо» – 2:1, завдяки якій «біло-сині» продовжують очолювати (щоправда, разом із «Рухом» та «Шахтарем») турнірну таблицю зі стовідсотковим показником.

«Інгулець» – «Динамо» – 1:2
«Інгулець»: 73. А.Малиш, 16. Бойко, 2. Христенко, 3. Жилінський, 5. Смоляков, 21. Железняк, 6. Кочетков, 20. Сейтхалілов, 11. Кириченко, 10. Лисняк (7. Червяков, 46), 8. Гончаров (24. Донцов, 69).
«Динамо»: 1. Моргун, 22. Н.Малиш, 14. Дячук, 13. Філатов, 2. Вівчаренко, 10. Волошин, 6. Яцик, 30. Діалло (31. Шулянський, 72), 11. Царенко (8. Бенедюк, 90+4), 5. Скрипник (17. Бражко, 64), 9. Горбач (27. Уваров, 71).
Голи: Гончаров (48) – Діалло (22), Горбач (33).
Попередження: Жилінський (55), Смоляков (90+4).
Вилучений: Дячук (62).

Офіційний сайт ФК Динамо

 16 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні