Чиновник: Нива не уклала договір оренди з міським стадіоном. Клуб всю зиму десь ходив-бродив

stad-tern (1)Начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернополя Микола Круть пояснив, чому місцевій “Ниві” заборонили грати матч проти “Гірника-Спорту” на міському стадіоні.

“Про що можна говорити, якщо “Нива” досі не уклала договір оренди з міським стадіоном Тернополя. Клуб всю зиму десь ходив-бродив. А якби звернувся до адміністрації стадіону [заздалегідь], може бути, скоріше б дізнався про несприятливу екологічну ситуацію.

На Західній Україні тільки сніг зійшов, тому натуральні газони ще не готові. Саме з цієї причини “Нива” і отримала відмови від різних стадіонів, куди зверталася. А не через півфінал і фінал Кубка України.

“Нива” дочекалася останнього дня і зараз всім руки викручує. А то що міський стадіон Тернополя готують до півфіналу – це лише один з нюансів.

Якби “Нива” уклала договір заздалегідь, то всі ці моменти з газоном принаймні були б обговорені – адміністрація стадіону підкреслила б ці сумніви. Тим більше на міському стадіоні Тернополя немає підігріву, щоб можна було готувати поле раніше.

Сьогодні (розмова була 5 квітня – прим.) на стадіон повинна заїхати техніка і готувати його, розконсервувати після зими. Але вона заїжджає не тому, що арену треба готувати до матчу “Агробізнес” – “Динамо”, а тому що це планові роботи – незалежно від матчів.

Зараз, щоб вирішити питання майбутніх виступів “Ниви” на міському стадіоні, клуб повинен хоча б прийти і зустрітися. А за два-три дні до гри приходить лист з пропозицією орендувати стадіон – це як так комунікація відбувається? Зараз вона між адміністраціями клубу і стадіону повністю відсутня.

Має ж бути офіційне звернення “Ниви” до міської ради з проханням – провести на стадіоні один матч або всю весняну частину. Вказати орієнтовні дати ігор. Але я таких звернень від них не бачив”, – сказав Круть.

ua.tribuna.com

 9 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні