Колишній наставник Олександрії отримав посаду у Динамо

buryakВідомий у минулому гравець і тренер «Динамо» Київ Леонід Буряк повернувся в клуб. Президент Ігор Суркіс призначив 67-річного фахівця бренд-амбасадором киян.

Офіційний сайт пояснив роботу Буряка так: «З огляду на заслуги Леоніда Буряка, ім’я та головні віхи кар’єри якого нерозривно пов’язані з київським «Динамо», наш клуб довірив йому офіційно презентувати і просувати бренд ФК «Динамо» Київ як в Україні, так і на міжнародній арені».

Буряк виступав за «Динамо» більше десяти років, став п’ятикратним чемпіоном СРСР, триразовим переможцем Кубка СРСР, володарем двох міжнародних трофеїв – Кубка Кубків і Суперкубка УЄФА 1975 року. Крім того, неодноразово входив до числа найкращих футболістів Радянського Союзу і був номінований на Золотий м’яч 1975 року.

Тренував киян в 2005 році.

«Як колишній гравець київського «Динамо», я гордий, що мені випала честь носити звання першого амбасадора клубу. При цьому варто зазначити, що таких футболістів, які віддали кращі роки кар’єри «Динамо» Київ і зробили величезний внесок в історію команди, доволі багато. Усі ми продовжуємо підтримувати рідний для нас клуб».

«У моєму розумінні, амбасадор – це людина, яка буде представляти та прославляти київське «Динамо». Якщо упродовж багатьох років я робив це на футбольному полі, як гравець, мабуть, дещо підсвідомо, то тепер з честю та гордістю продовжуватиму цю місію вже в якості офіційного представника. «Динамо» Київ – видатний клуб із величними традиціями та великими перемогами, і ми будемо прагнути донести це широкому загалу. Звання амбасадора для мене дуже почесне і тому я вдячний київському «Динамо» в особі президента клубу Ігоря Суркіса за виказану довіру та можливість доєднатися до формування сучасного бренду «Динамо», – сказав Буряк.

Нагадаємо, що у 2021 році Буряк був головним тренером Олександрії.

 15 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні