Президент УЄФА збирається провести Євро-2020 в одній країні

uero-2020Глава правління «Баварії» Карл-Хайнц Румменігге заявив, що президент УЄФА Александер Чеферін серйозно розглядає можливість проведення Євро-2020 в одній країні, а не в 12-ти, як планувалося спочатку.

Фінальний раунд Євро-2020, який намічено провести в 12 містах по всій Європі влітку, з 11 червня по 11 липня, вже був перенесений на рік через проблеми, викликані пандемією коронавірусу. Однак поточна ситуація з COVID-19 на континенті змушує керівників європейського футболу ще раз задуматися.

Румменігге розповів: «Не можна забувати, що ідея цього особливого турніру народилася, коли коронавірусу ще не було. У той час це була ініціатива Комісії Євросоюзу, яка хотіла, щоб футбол був представлений по всій Європі. Але я знаю, що президент УЄФА Александер Чеферін неймовірно обережний у питаннях коронавірусу і думає про те, що має сенс провести турнір тільки в одній країні».

Неназваний представник УЄФА не спростував цю інформацію, але відзначив, що на даному етапі ніяких коментарів з цього приводу не буде, а УЄФА продовжує роботу, виходячи з того, що фінальний раунд Євро-2020 буде проводитися по всій Європі: «За погодженням з 12-ма містами ми в цей час працюємо над чотирма сценаріями: заповнені стадіони, стадіони заповнені на 50–100 відсотків, заповнені на 20–30 відсотків і матчі за закритими дверима».

УЄФА планує оголосити рішення про те, як і в яких містах буде проводитися Євро-2020, до 5 березня.

AFP

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні