Колишній гравець Зірки: У 14 років на расистському ґрунті мене на перо посадили

eseolaУкраїнський нападник казахстанського “Кайрату” Адерінсола Есеола розповів про те, коли і як він стикався з расизмом в Україні.

“Я ж з Житомира, як я можу не стикатися з расизмом? З самого дитинства з ним стикався. Це був початок 90-х, Житомир, чорний пацан – люди таке бачили тільки в фільмах.

Насправді, мене це все зачіпало, але потім різко відпускало. Мене не клинило, комплексів не було з приводу цього. Я там в морду дав і все. На дворі у мене були друзі, які мене поважали, грали, і мені було нормально. А в місті ображали, і тата мого ображали, коли ми ходили гуляти.

Сутички були в інтернаті. Я жив в спортивному ліцеї, мені 14 років було. Тоді було модно бути скінхедом. Мені здається, що це на расистському ґрунті мене на перо посадили – у мене було 4 ножових.

Це було в інтернаті за гаражами. Я виходжу, а біля нас там 4-5 чоловік, я розумію, що щось не те. Двоє почали тікати, я просто не встиг. Відчував, як мене починають просто… Але це заточки були, не ножі.

Я був в пуховику, з мене все це пір’я летіло, я добіг якось, швидкість допомогла. Дві легені у мене були пробиті і розріз збоку. Лежав з трубками в легенях.

Ось самий явний прояв расизму, який на собі відчув”, – сказав Есеола.

Нагадаємо, що у 2017 році Есеола у складі кропивницької Зірки провів 16 офіційних матчів, в яких забив один гол.

 12 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні