Капітан «Інгульця»: Мені дуже не подобається фраза – футбол і спорт поза політикою

LupashkoКапітан «Інгульця» Владислав Лупашко заявив, що футбол і політика пов’язані.

– Як гравці реагували на ситуацію навколо рестарту першої ліги?

– Тим командам, які не хотіли грати, зараз подвійно важче. Вони налаштовувалися, що не потрібно грати, шукали якісь причини, вимагали гарантій. Хоча перед цим спокійно грали товариський спаринг. Розуміємо, що вони просто шукали виправдань.

Мені дуже не подобається фраза: «Футбол і спорт поза політикою». Це просто маячня. Адже все намагалися вирішити через домовленості і коаліції. Це все політика. Багато команд з величезними і роздутими бюджетами, як для першої ліги, розуміли, що цих грошей може не бути. Тому кров з носа потрібно опинитися в УПЛ в цьому році. І політичними моментами намагалися все вирішити.

Не знаю, як закінчиться чемпіонат і хто вийде з нього переможцем, але в «Інгульці» за рестарт боролися всі разом – президент, тренерський штаб і футболісти. Ми отримали свого роду перемогу – повернули футбол. Таких клубів було ще кілька.

Найприкріше – не питали думку футболістів, а тільки позицію клубів. Під час карантину гравці отримували мінімальні зарплати, а багатьом взагалі не платили. Тому я вважаю, що ми допомогли багатьом. Адже тим командам, які зараз борються за вихід в УПЛ, теж не платили зарплату, – сказав Лупашко.

Tribuna.com

 

 48 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні