Голова Знам’янської РДА провів зустріч з директором закладу «Спорт для всіх»

2020-07-02-0У ході робочої зустрічі обговорювалося питання щодо відкриття місцевого центру «Спорт для всіх» і розглянута наявна система розвитку спорту та фізичної культури в умовах зменшення сільської молоді в українських селах.

На території Знам’янського району працює районна комплексна дитячо-юнацька спортивна школа. На її базі діють відділення з футболу, легкої атлетики, тенісу настільного, волейболу та велоспорту. Система закладу охоплює села Богданівка, Цибулеве, Дмитрівка, Мошорине, Володимирівка, Трепівка, Диківка, Пантазіївка. У кожному відділенні є свої успіхи. Найбільші досягнення мають тренери з велоспорту у селі Мошорине Вадим Кива та Віра Борисюк. Вихованці відділення здобувають нагороди не лише на всеукраїнському рівні, а й на міжнародному. Вихованці Олександр і Софія Шевченко, Алла Марущук входять до складу збірної України.

Також на базі районного центру дитячо-юнацької творчості працюють гуртки з баскетболу, футболу, спортивного туризму, волейболу.

Окрім того на території Знам’янщини діє районна організація Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство «Колос» АПК України.

Збережено традиції проведення щорічного чемпіонату з футболу. Останні роки він має статус Відкритого — до участі залучаються команди з інших районів Кіровоградської області. У 2017 році у чемпіонаті брала участь команда з Черкаської області «Дніпро» (Стецівка, Чигиринський район).

За підсумками зустрічі було прийнято рішення повернутися до розгляду даного питання у розрізі кожної ОТГ, які будуть утворені після завершення процесу децентралізації.

2020-07-02-1

2020-07-02-2

Офіційний сайт Знам’янської РДА

 20 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні