Героєм вчорашнього футбольного дня визнано півзахисника “Олександрії”

Banada“Зоря” під час карантинної паузи контрольних матчів, загорнутих у відповідну обгортку, не проводила. Було лише таке собі “розширене тренування” з “Дніпром-1”, за ходом якого відбувся “спаринг”. “Зоря” перемогла 3:2 й очевидці відзначали, що за рівнем динаміки й колективних напрацювань команда Віктора Скрипника виглядала дуже пристойно. А Володимир Шаран усе скаржився, що він не встигне як слід підготувати свою “Олександрію” до рестарту чемпіонату. Та й те, що ми бачили до паузи, наводило на думку, що фаворитом, хоча й не яскраво вираженим, буде “Зоря”.

Була, але гра увійшла до розряду тих, які називаються “нічийними”. Впродовж першої половини першого тайму забивати могли як одні, так і інші. Потім було затишшя, а далі розпочалася тактична боротьба тренерів. І ліпше себе в ній проявив Володимир Шаран.

Він здивував з самого початку, коли залишив в резерві кількох основних футболістів. Зокрема, Євгена Банаду. Півзахисник, що останнім часом значиться претендентом на місце в збірній України, з 19-и матчів цього сезону (в УПЛ) лише чотири розпочинав з лави для запасних (включно зі вчорашнім). Один з лідерів “Олександрії” за менш ніж 45 хвилин перебування на полі посприяв вилученню Богдана Михайличенка, а наприкінці гри вміло підставився під фол Абу Ханни, якого Скрипник випустив з метою посилення ослабленої через вилучення оборони. І байдуже, що падіння Банади в єдиноборстві з Абу Ханною було картинним. Руки німця опинилися на спині Євгена, а так бути не повинно.

До речі, все могло завершитися з аналогічним підсумком, але без усіх цих суперечок щодо суддівського рішення. Це якби Євген Банада за мить до заробленого пенальті ударом головою поцілив не в стійку, а трохи лівіше.

Заміна спрацювала на відсотків сто, в той час як Скрипник своїми втручанням гру “Зорі” не підсилив. Тому “нічийний” матч й завершився перемогою “Олександрії”. А це означає, що інтрига в боротьбі за розподіл місць в зоні єврокубків не погасне передчасно.

ua-football.com

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні