У лікарнях Кіровоградщини незабаром встановлять апарати ШВЛ від ФК «Олександрія»

1500-233Високоякісні апарати штучної вентиляції легень, які закупив футбольний клуб «Олександрія» за підтримки компанії «Агровіста» в рамках благодійного проекту «Турбота», ініційованого президентом ФК Сергієм Кузьменком, доставлять в обласну, а також олександрійську міську лікарні. Раніше такий апарат за кошти футбольного клубу встановили у дитячій обласній лікарні. На обладнання для цих медзакладів витратили п’ять мільйонів гривень.

– Нам обіцяли, що апарати в Україну доставлять у червні, але ми доклали багато зусиль, щоб це відбулося раніше. Обладнання вже готове для передачі в міську лікарню Олександрії. На черзі – обласна лікарня. Це високоякісне європейське обладнання фірми «Hamilton». Апарати ШВЛ дуже важливі й необхідні для лікарень, адже їх використовують не тільки в період нинішньої епідемії, а й під час інших захворювань, операцій, – каже директор ФК «Олександрія» Дмитро Кітаєв.

Крім цього, ФК «Олександрія» у рамках проекту «Турбота» надає благодійну допомогу – соціально-продуктові набори отримають ще п’ять тисяч людей.

– Ми вже завершуємо розвозити продовольчі набори. Їх найближчим часом доставимо всім людям, які звернулися на гарячу лінію «Турботи». Проект ми запустили на початку епідемії, щоб допомогти людям, які через карантин опинилися у скруті. Загалом спільно з волонтерами спакували трохи більше 15 тисяч пакетів на загальну суму близько трьох мільйонів гривень, – додав Дмитро Кітаєв.

Соціально-продуктові набори допомагали пакувати кілька десятків волонтерів.

– Я вважаю, що це дуже класна ідея – допомагати людям під час карантину. Насправді, я пишаюсь тим, що долучилася до цієї справи, адже творити добро приємно, – відзначила волонтерка Аліна Тараненко.

Нагадаємо, від початку благодійну акцію Сергій Кузьменко ініціював для жителів Олександрії та Олександрійського району. Втім за допомогою звернулися й жителі з інших територій Кіровоградщини.

 pravda-kr.com.ua

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні