Шаран: В Олександрії залишилися 7 гравців

Sharan22Головний тренер “Олександрії” Володимир Шаран у програмі #ЗалишайсязФутболом оцінив стан своєї команди за підсумком перших матчів весняної частини сезону – до карантину.

Також тренер розповів, як зараз працює головна команда “Олександрії”.

– Спочатку працювали в групах. Одне тренування провели і розпустили хлопців додому – тих, хто живе за межами Олександрії. Залишились 7 футболістів – 2 місцевих, Рудик і Задерака, і 5 футболістів які працюють індивідуально. Розписуємо програму на кожен тиждень, контролюємо виконання. Помічник і лікар весь час на зв’язку з хлопцями. У такому режимі зараз і працюємо.

– Де були зроблені помилки на початку весняної частини сезону? Адже поразку від Колоса неможливо занести собі в актив, нічия у Львові – це теж втрата очок. Як зараз дивитесь на старт навесні і в лютому цього місяця, що стало ахіллесовою п’ятою?

– Так, дійсно, ми в цих поєдинках планували брати більше очок. Перший матч із “Колосом” вдома, намагались грати тільки на перемогу. Але були різні об’єктивні причини, які вплинули на результат поєдинку. Хоча, незважаючи на обставини, ми не мали права програвати.

Другий поєдинок із ФК “Львів” – прикра нічия. Бо це була переможна гра. Суперник грав у меншості, звичайно, ми мали вигравати цей поєдинок. Це втрата очок, яка надалі може вплинути і на турнірне становище.

Але попереду ще 9 дуже важливих поєдинків. Треба буде доводити, особливо в матчах із “Десною”, якій ми двічі програли. І, звичайно, хочемо взяти реванш.

– Ці форс-мажори з баном від ФІФА для всієї футбольної України були, мов сніг на голову. Чи знали ви про цю ситуацію, чи вплинула вона на старт у весняній частині?

– Знали, але я був впевнений, що це питання буде вирішене. І це не основна причина поразки від «Колоса». Бо вистачало гравців, які мали доводити, що вони не випадково перебувають в ФК “Олександрія” і виступають за цю команду.

– Мені здавалося, що в груповому етапі Ліги Європи, в матчах із “Сент-Етьєном”, можна було набирати принаймні 4 очки. Чи зможе Олександрія пройти єврокубковий шлях краще наступного разу?

– Так, звичайно. Щодо “Сент-Етьєна” згоден на 100%. Коли ми дізналися, що до суперника приходить новий тренер, Клод Пюель, розуміли, що буде зміна тактичних схем. Ми бачили, як команда грала перед цим із Гентом. І бачили матчі чемпіонату Франції. В Олександрії було більше шансів на перемогу якраз із цією командою.

Дай Боже, щоб ми зараз за підсумком УПЛ вийшли чи в попередній, чи в груповий етап Ліги Європи. Звичайно, у гравців буде більше досвіду. І якщо буде хороше підсилення – виступимо краще. Але для цього треба насамперед туди потрапити.

– Сезон відбуватиметься у стислі строки. Оцініть конкуренцію в вашій команді порівняно з конкурентами, Зорею і Десною, і кількість власних опцій на кожній позиції.

– Важко про це говорити. За кількістю в нас достатньо гравців. Але якщо порівняти із “Десною”, то чернігівці краще підсилились взимку. Ми – не так. Я не хотів радикально щось міняти. Команда провела хороший сезон 2019 року і це було б неправильно. Ми мали точкове підсилення 3 гравцями. А “Зоря” вже 3-4 роки, ще від часів Юрія Вернидуба, виступала цим гравцями. Ще підсилення кількома гравцями. “Зоря” дуже додала в грі і після приходу Віктора Скрипника.

Ми готові грати кожні 3 дні, головне – щоб всі були здорові. Тільки в матчах зможемо доводити, хто сильніший.

ua-football.com

 20 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні