Маркевич: Головна проблема Карпат – відсутність стратегії

MarkevichКолишній головний тренер «Металіста», «Дніпра» і збірної України Мирон Маркевич розповів про те, що не вистачає львівським «Карпатам».

«Знаєте, можна було б сфокусувати увагу на багаторічні зміни на тренерському містку «Карпат», що негативно впливало на результати колективу. Можна було б проаналізувати чому в «Карпатах» з кожним роком все менше доморощених гравців, хоча зелено-білі завжди були сильні саме своїми вихованцями. І, нарешті, можна було б просто поцікавитися, чому у Львові вже протягом десятиліть владним структурам немає діла до «Карпат». Але, на мій погляд, головна проблема клубу – відсутність стратегії.

Пригадується, коли Петро Димінський тільки став президентом клубу, спочатку зі стратегією все було в порядку. У клубній програмі розвитку чітко було прописано, коли від «Карпат» чекати зльоту на всеукраїнській арені і дебюту на міжнародній. На підкорення цих рубежів і були націлені, як гравці, тренерський штаб, так і співробітники клубу. Кожен знав свої обов’язки і прагнув виконувати їх якісно.

На жаль, в останні роки «Карпати» значно частіше розчаровують своїх шанувальників. А все через постійну невизначеність у кадровій політиці: ставка робилася то на своїх тільки молодих вихованців, то на легіонерів з Іспанії або Латинської Америки. Хоча варто було з’явитися якомусь перспективному футболістові, як його відразу намагалися продати. Як при такому підході домагатися стабільних результатів? Тож не дивно, що поступово до «Карпатам» втратили інтерес навіть їх найзавзятіші фани», – сказав Маркевич.

zbirna.com

 7 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні