Дві думки після матчу «Динамо» – «Олександрія»

fc_olexandДо вашої уваги дві думки після поєдинку 1/4 фіналу розіграшу Кубка України між «Динамо» і «Олександрією» (1:0).

Кадірі провалив абсолютно все – в меншості команда сильніша, ніж з ним

Михайличенко змушений був компенсувати втому Шепелєва дивним рішенням випустити двох опорників проти команди, яка ні на хвилину, навіть в більшості, за рівного рахунку, не збиралася атакувати. Олександрія, таке враження, приїхала зі сподіваннями на диво або серію пенальті, але весь фарт подібних команд зосередився цього дня в районі Енфілда. Кадірі підтвердив свою слабкість як гравця середини поля. Може, коли з’явиться необхідність рубати суперників, він і буде помічником, але зламувати автобуси – зовсім не його стихія. Динамо грало в меншості з перших хвилин. Контраст був разючим.

Коли суддя вилучає твого партнера, і ти починаєш літати та розривати в атаці, це не може бути збігом. Так, гості десь фізично не витримували – давався взнаки зовсім недавній очний матч з киянами. Але й у меншості потрібно бігати за того хлопця. І коли командний механізм запрацював без п’ятого колеса, динамівці з радістю це робили. Ще до виходу Циганкова та Шепелєва атаки пішли, креатив дивовижним чином повернувся в чашу Олімпійського і лише проблеми у стосунках з фортуною дали супернику шанс на овертайм.

От зміг же Михайличенко замінити Шапаренка на 30-й хвилині. Чи Соля в перерві. Обидві ці заміни пішли команді на користь. Чому того самого не зробив з Кадірі, який і без вилучення постійно чудив, втрачав м’ячі та діяв невлад при комбінаційній грі? Тут або план остаточно переконати Суркісів у трансферному промаху Хацкевича, або якесь показове покарання команді. Ось є такий залізний німецький тренер Фелікс Магат, він любить експериментувати зі здоров’ям своїх гравців. Щось подібне ми побачили у середу. Просто якийсь експеримент над людьми. На межі фолу. Ще й у матчі сезону, а саме такими можна величати кубкові баталії для команди, яка провалила боротьбу на кількох фронтах. Дивина та й годі.

Олександрія слабка, але Динамо знову неймовірне в Кубку

Команда Шарана розчарувала. Дуже боязкий футбол, наївна гра в усіх лініях, низький виконавський клас і практично повна відсутність моментів. При тому, що і вилучення, і скасований гол Динамо – VAR був сьогодні цілковито за них. Замість того, щоб ризикнути вилізти з власної шкаралупи, Олександрія ще більше закривалася на такий собі карантин. Це анітрохи не вберегло. Навіть гольова атака стала наслідком неприпустимої на такому рівні помилки у грі в простий пас. У ситуації зі скасованим голом Русина, до слова, був такий же початок.

Тому перехвалювати Динамо не будемо. А ось відзначити характер і силу волі просто необхідно! Пара Шабанов-Попов нарешті нагадала свої найкращі зразки з 2019 року. Стало більше сміливості при початках атак, дуже чітко і надійно в захисних єдиноборствах. При тому, що центральні оборонці киян зараз дійсно грають без жодної альтернативи і відпочинку. Королем відбору та майстром останнього пасу показав себе Сидорчук. Не все було ідеально, особливо з дальніми ударами перебрав. Майже у всіх динамівців вистачало моментів дикого браку, але ці проблемні епізоди затьмарила натхненна гра від своїх до чужих воріт. Скільки вичистив і підстрахував той же Сидорчук (може, саме того й Шабанов з Поповим виглядали надійніше), як вміло капітан направляв контратаки.

Усі заміни Михайличенка дали позитив, але воно й не дивно – лавка рясніла майстрами, в яких той же Шаран відчуває шалений дефіцит. Знову ж, чого було не замінити Кадірі Андрієвським значно раніше, коли стало помітно, хто найбільше випадає з гри? Русину, іноді складається таке враження, легше забити з-за меж штрафного, ніж з кількох метрів, хоча він з такою легкістю створює моменти сам собі. Дуже активно проявили себе флангові захисники. Кендзьора віддав гольовий пас, знову показавши інтуїтивне розуміння гри Циганкова. Миколенко в меншості такий темп з азартом давав, що АПЛ плаче.

Навіть Караваєв, який провів один з найгірших таймів у Динамо, після вилучення Кадірі заграв суттєво корисніше. Київ нагадав кубковий матч з Шахтарем – за самовіддачею, добротним виконанням своїх ролей більшістю гравців, незламним характером, моментами красивої гри. На полі була по суті одна команда, інша мучилася а-ля Кадірі. Заслужено перемога тих, хто не боїться і знає, як грати у позиційний футбол навіть проти двоповерхових автобусів.

1927.kiev.ua

 15 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні