Кіпріотка переїхала до Кропивницького, щоб займатись джиу-джитсу (+відео)

f8b4c7dКіпріотка Еліфтерія Крістодолоу займається бразильським джиу-джитсу в Кропивницькому. Заради цього покинула місто Ларнака і два місяці тому переїхала в Україну. Бразильське джиу-джитсу – це бойове мистецтво, яке створили в 20-х роках минулого століття. Наприкінці січня двадцятичотирьохрічна спортсменка двічі перемогла на чемпіонаті Європи у Португалії у складі кропивницької команди.

Кіпріотка Еліфтері Крістодолоу розповідає, чи складно було звикнути до погодних умов у Кропивницькому: “На Кіпрі завжди літо, в мене навіть не було таких зимових речей, але зараз я адаптувалася, не відчуваю ніяких проблем. В мене є мета – я хочу стати чемпіонкою світу, і найважливіше для мене – це тренування”.

Спортсменка тренується щодня по дві години, розповідає керівник спортклубу Євген Скирда: “Це наш такий перший досвід, тому що раніше до нас переходили хлопці з клубів з різних міст України, але з-за кордону – це вперше. Тим більше спортсменка такого рівня, вона вже коли до нас приїхала, вже була чемпіонкою Європи серед пурпурових поясів, це дуже престижна категорія”.

За словами Еліфтерії Крістодолоу, бразильське джиу-джитсу не розвинене на Кіпрі. Від друзів дізналася, що у Кропивницькому п’ять років працює школа з цього виду спорту. Коли я приїхала сюди і побачила рівень борців, які змагаються по всьому світу – вони справжні професіонали, і, звичайно, я бачу себе в цьому виді спорту як професіоналку, хочу змагатися на найвищому рівні, і тому я вирішила сюди приїхати і продовжити кар’єру у Кропивницькому”.

23 січня кіпріотка здобула дві золоті медалі на чемпіонаті Європи у Португалії, представляючи Кропивницький. “У перемозі я була впевнена, знала всіх опоненток у своїй вазі. Більш складною стала абсолютна категорія, у першій сутичці я потрапила на француженку, яка була на п’ятдесят кілограмів важча, але у напруженому поєдинку я її перемогла. Також, наступні кілька сутичок були з технічними опонентками, але я їх подолала”.

Нині спортсменка готується до чемпіонату світу, який у квітні відбудеться в Об’єднаних Арабських Еміратах.

suspilne.media

 11 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні