Великий футбол починається у дворі!

cup_futbollПредставники стар­шого покоління пам’ятають, як розпочинали свої «футбольні університети» з дворового футболу: вулиця на вулицю, багатоповерхівка на багатоповерхівку, квартал на квартал, район на район. Які вирували баталії! Саме такий футбол дав чимало відомих футболістів. 

Останнім часом на Україні починає відроджуватися дворовий футбол. Не винятком є і Знам’янка. Так, юні любителі футболу організували футбольний турнір, який проводять на площадці біля будинку за адресою Привокзальна, 10. Ідею проведення такого турніру подали Єгор Кісс та Михайло Фарбанець. «Грали у футбол просто так, а потім вирішили, чому б не організувати змагання», – говорять хлопчаки. Участь в турнірі беруть вісім команд («Сталь», «Піонер», «Київ», «Червона Зірка», «ДК.10-Двір», «РеалАК», «Барс» та «Делюкс»), які змагаються в два кола, граючи кожна з кожною (загалом має відбутися 14 турів). Планують, що ці змагання завершаться в середині серпня. Один матч тримає два тайми по 30 хвилин. У кожній з команд на полі одночасно перебуває чотири гравці (юні футболісти 2001-2007 років народження).
Тож бажаємо, щоб у Знам’янці подібних турнірів створилося якомога більше. Відзначимо, що подібні дворові змагання направлені на залучення дітей і підлітків міста до спорту, сприяють росту їхньої футбольної майстерності, пропагандують здоровий спосіб життя та фізичну активність. Дворовий футбол – це не тільки найпопулярніша гра з м’ячем, але й активний відпочинок, заряд енергією, розвиток мислення та запекле суперництво між командами. Замість комп’ютерів і приміщень, розімни м’язи на свіжому повітрі!

Газета “Наша Знам’янщина”.

 36 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні