Гура: дисципліна – це перший крок до досягнення мети

GuraСтарший тренер юнацької команди “Олександрії” U-19  Юрій Гура розповів про підготовку команди до другої частини сезону.

Юрію Володимировичу, на початку нашої розмови хочу привітати вас і ваших вихованців з Днем Соборності України. Перше запитання — як відпочили футболісти та тренерський штаб?

Канікули трішки затягнулися. Команда відпочиває з листопада минулого року, при цьому, на цей період я і тренерський штаб завантажили хлопців фізичними вправами, тобто без діла вони не сиділи. На зборах, після відпустки, одразу перевірили пульс у футболістів і їх готовність до тренувань. Все в нормі. Наше першочергове завдання — закласти фундамент на весь рік, хочеться щоб всі футболісти були здорові і в хорошій фізичній формі. Команда поповнилася великою кількістю молодих гравців 2003 року народження, бо дуже багато наших футболістів перейшло до U-21. А ми, тренерський штаб, в свою чергу, будемо шукати «молоду кров», яка зможе посилити гру команди.

Звідки молоді вихованці приходять до ФК «Олександрія»?

Географія дуже широка – майже вся Україна. Селекційною роботою займається Євген Кочерга а, також, спілкуємося з тренерами інших команд в телефонному режимі.

Тієї кількості гравців, які прибули до табору олександрійців вже достатньо, чи будете ще доукомплектовувати команду?

Так. Шукати будемо. З основою вже визначилися, але все одно хочеться підсилення. Ігри чемпіонату минулого року показали, що розпочали начебто непогано, а кінцівку провалили – 6 матчів без перемог. Це суттєвий фактор, який наглядно продемонстрував що ігрових ресурсів нам не вистачило.

До другої частини чемпіонату залишилося не так багато часу. Як плануєте провести тренувальний збір?

Вчора ми зібралися. Сьогодні провели перше заняття. Надалі будемо працювати в дворазовому режимі. Заплановано у нас 9-10 ігор за цей період до 6 березня, коли стартує друга частина чемпіонату. На два тижні зустрічі розписані: 25 січня граємо з дублем, 30 -го їдемо до Кривого Рогу, де зіграємо з «Гірником»U-19,потім, 1 лютого, приймаємо «Олімпік». Після невеличкого відпочинку запланований спаринг з УФК «Дніпро», є домовленість з кременчуцьким «Кременем». Календар буде достатньо насичений.

А як облаштовується побут молодих футболістів?

З проживанням і харчуванням жодних проблем. Хлопці живуть в гуртожитку коледжу культури та мистецтва в окремому блоці на 25 осіб. Інтернет є, телебачення є, гаряча вода є. Всі умови. Ніяких конфліктних ситуацій зі студентами, які проживають у гуртожитку, не виникає, тому що хлопці організовані і дисципліновані, і прекрасно розуміють що треба працювати щоб потрапити до дубля, а, потім, і в головну команду. В них є цілі, є мета і дисципліна – це перший крок до досягнення цієї мети.

Офіційний сайт ФК “Олександрія”

 15 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні