«Олександрія» – «Ворскла»: «бронзові» призери переможуть на класі

OlexsandriyaСуботню програму 17-го туру Favbet Ліги відкриватиме матч у Олександрії, у якому місцевий клуб прийматиме полтавську «Ворсклу». Господарі поля, поступившись у Чернігові, дещо «відпустили» конкурентів, які виграли свої матчі. Гості ж, навпаки, здобули першу за останні три місяці перемогу у чемпіонаті, зрівнявшись за набраними очками із двома львівськими клубами. Очікую на шосту поспіль домашню перемогу «жовто-чорних».

«Олександрія»
Перший небезпечний момент у матчі із «Десною» створили саме гості, проте Литовка зіграв надійно, відбивши удар Лучкевича. До перерви Хльобас (двічі) та Картушов наносили завершальні удари, але відкрити рахунок вдалося лише на початку другого тайму. Хльобас домігся свого, точно влучивши у кут воріт, а ще через чверть години Філіппов, залишившись наодинці, пробив мимо Паньківа. Тільки після другого пропущеного голу активізувалися гості, але забити хоча б одного разу у відповідь так і не змогли.

«Олександрія» напрочуд вдало виступає саме на КСК «Ніка», займаючи друге місце у турнірній таблиці домашніх матчів. П’ять останніх опонентів підопічних Шарана програли свої зустрічі у Кіровоградській області. Два тижні тому господарі поля із мінімальним рахунком 1:0 здолали луганську «Зорю».

«Ворскла»
Юрій Максимов у своєму другому матчі на чолі полтавського клубу здобув першу перемогу. «Зелено-білі» приймали ковалівський «Колос» і перемогли завдяки єдиному голу, який Денис Васін провів із пенальті у першому таймі. Вкотре результативної помилки припустився Чорноморець, якому цього разу м’яч влучив у руку. Гості ж були активними на початку зустрічі, а також у її кінцівці, намагаючись зрівняти рахунок. Втім, надійно на останньому рубежі «Ворскли» зіграв Різник.

Свої три гостьових залікових бали полтавці набрали у єдиному матчі, із рахунком 3:0 перегравши «Колос». У інших семи іграх забили тільки одного разу, пропустивши відразу сімнадцять голів. Чинна програшна виїзна серія нараховує вже шість матчів

Три останніх офіційних матчі між сьогоднішніми суперниками завершились сухими перемогами «Олександрії». Протистояння команд у першому колі принесло «оленям» мінімальну перемогу 1:0, попередня зустріч у Олександрії залишилась за господарями поля (2:0).

У останньому турі групового етапу Ліги Європи хлопці Володимира Шарана зіграють у Бельгії. Наші співвітчизники вже втратили усі шанси на вихід до наступного раунду, тому гратимуть лише за престиж. У чемпіонаті України «жовто-чорним» на зимову перерву бажано було б піти серед лідерів. Для цього потрібно вигравати у таких суперників як «Ворскла». Прогнозую перемогу господарів поля із рахунком 2:0 або 1:0, а поставити пропоную на їх вікторію із форою (-1.0).

Рейтинг букмекерів

 10 – загальна кількість переглядів, з них 1 перегляд (и, ів) сьогодні